Seçime 10 gün kala Trabzon Havalimanı’nın ek pisti için kala 21/b ile ihale yapılması nedeniyle Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu eleştiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Sayın bakan senin acelen ne? Neden açık ihale yapmıyorsun? Bu ihalenin yaklaşık maliyeti 3 milyar. Bu ihaleyi de 21/b ile uçağına bindiğin müteahhitlere mi vereceksin? Hiç utanmıyorsunuz” dedi.

CHP’li Başarır’dan Bakan Karaismailoğlu’na: Bu ihaleyi uçağına bindiğin müteahhitlere mi vereceksin?

HABER MERKEZİ

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Trabzon Havalimanı İlave Pist Yapımı İhalesi iddialarını gündeme taşıdı.

Seçime 10 gün kala böyle ihalelerin 21/b ile yapılmasının sorunlu olduğunu dile getiren CHP’li Başarır, “Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu seçim döneminde Trabzon Havalimanı’nın ek pisti için ihale yapacakmışsın. Hem de 21/b ile seçim öncesi adrese teslim ihale yapacak. Sayın bakan senin acelen ne? Neden açık ihale yapmıyorsun? Bu ihalenin yaklaşık maliyeti 3 milyar. Bu ihaleyi de 21/b ile uçağına bindiğin müteahhitlere mi vereceksin? Hiç utanmıyorsunuz. Bu ülkenin, 85 milyonun parası babanızın parası değil. Açık, herkesin girebileceği ihalelerde en uygun teklifi veren şirketlere neden vermiyorsun? Bu ihaleyi kime veriyorsun çık açıkla. Bir firmanın uçağıyla seçim propagandası yapıyorsun ve kirli ihaleleri dağıtmaya devam ediyorsun” dedi.

“SEN KİMİN PARASINI KİMDEN GİZLİYORSUN?”

Kız kulesi zemin yapımı ihalesini de hatırlatan CHP’li Başarır, “Sayın bakan, sana bu konularla ilgili sorular sordum ama cevaplayamadın. Kız Kulesi Zemin İyileştirme İhalesini yapabilmek için ÇED gerekli değildir belgesi gerekmekteydi. Ancak sen bu belge olmadan ihaleyi yaptın. Yine o günde sormuştuk. Sözleşmeyi imzaladığın tarihten 10 gün sonra nasıl hakediş yapabiliyorsun? Demek ki bu ihaleyi sen zaten ihale yapmadan 2 ay önce vermişsin. Her şey apaçık ortada. Sen bu ihaleyi neden EKAP’ta yayınlamadın? Sen kimin parasını kimden gizliyorsun Sayın Karaismailoğlu?” sözlerini dile getirdi.