CHP Milletvekili ve PM Üyesi Gökhan Günaydın, sandık güvenliği konusunda özeleştiri yaptı. “Sandıklara sahip çıktık” diyenlerin gerçeği tam olarak söylemediğini belirten Günaydın, “Dünyanın en eski beşinci partisi olma iddiasını taşıyan bir partinin, Türkiye’nin de gerçeklerini bile bile hala sandıklara tam olarak sahip çıkamama meselesi benim açımdan kabul edilebilir değildir. Bu eksikliği kabul etmek zorundayız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP’li Gökhan Günaydın’dan sandık güvenliği konusunda özeleştiri: Kabul edilebilir değil

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, sandık güvenliğindeki eksikliklere ilişkin özeleştiri yaptı.

30 Mayıs akşamı Halk TV’de yayınlanan ‘Kayda Geçsin’ programında gazeteciler Şule Aydın, Timur Soykan ve Murat Ağırel’in sorularını yanıtlayan Günaydın, 14 Mayıs’ta sonucu değiştirecek boyutta sandığa sahip çıkılamadığını dile getirdi.

CHP’nin “sandıkların bir kısmına egemen olduğunu” ifade eden Günaydın, “Biz özellikle ilk seçimde sandıklara sahip çıkamadık. ‘Çıktık’ diyen arkadaşları gerçeği tam olarak söylemiyorlar. 28 Mayıs’ta çok daha iyiydi durum ama 14 Mayıs’ta eksik kalındı” dedi.

Günaydın şöyle konuştu:

“Dünyanın en eski beşinci partisi olma iddiasını taşıyan bir partinin, Türkiye’nin de gerçeklerini bile bile hala sandıklara tam olarak sahip çıkamama meselesi benim açımdan kabul edilebilir değildir. Bu eksikliği kabul etmek zorundayız. Bu eksiklik varsa ben de sorumluyum, çünkü Parti Meclisi üyesiyim. 192 bin sandığın tamamına egemen olduk dersek, doğru söylemiyoruz.”

"YIKICI BİR ÖZELEŞTİRİYİ YARARLI BULMUYORUM"

“Ben bunların bir özeleştiri sürecine konu olması gerektiğini ifade ediyorum ama buradan yıkıcı bir eleştiri üzerinde gitmeyi de yararlı bulmuyorum” diyen Günaydın, sorumluluklarını yerine getiremeyen parti görevlileriyle yolların ayrılması gerektiğini söyleyerek şunları kaydetti:

“Bunları saptayacağız, bunlardan kaçmayacağız ama buranın üzerine başka bir şey inşa edeceğiz. Yıllar boyunca buralarda görevli olmasına rağmen görevlerini yerine getiremeyen arkadaşlar varsa, sorumluluklarını yerine getiremeyen arkadaşlar olarak onlara teşekkür edeceğiz. Eğer bunu yapmaz ve yokmuş gibi sayarsak ya da ‘mış’ gibi yaparsak, bir sonraki seçimde benzer sonuçlarla karşılaşırız.”