CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, jandarma ve emniyet güçlerinin birçok ilde seçim sonuçlarını toplamaya çalıştığını söyledi. Bakan, jandarma ve polis mensuplarına görev tanımının dışına çıkmama çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi
CHP’li Murat Bakan: Jandarma ve Emniyet birçok ilde sandık sonuçlarını toplamaya çalışıyor

CHP'li Murat Bakan, jandarma ve emniyet güçlerinin sandık sonuçlarını toplamaya çalıştığına ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı. 

CHP'li Murat Bakan farklı, illerde jandarma ve emniyet güçlerinin sandık sonuçlarıı toplamasına ilişkin paylaşımlarda bulundu. Bakan, emniyet görevlilerine görev tanımı dışına çıkmama çağrısında bulundu.

CHP'li Murat Bakan, şunları söyledi:

"Muş Valisi ve İl Emniyet Müdürü; Bu mesaj bir kolluk görevlisinden bu tip çok mesaj alıyorum. “Sayın vekilim, Muş Valiliği ve özellikle Emniyet Müdürlüğünü uyarın çok acayip işler dönüyor, polisler sandık görevlisi gibi çalıştırılıyor, ne olursunuz uyarınızı yapın. Muş’ta değişik şeyler oluyor.” Gözümüz üzerinizde kanuna uyun kardeşim."

"Bitlis, Mardin ve Adana İl Emniyet Müdürleri polislere seçim sonuçları toplanması için baskı yapılıyor. Polis kanunsuz emri uygulamak istemiyor. Anayasa’yı ihlal eden kimse hesabını da o verir ben sizi şimdiden uyarayım. Polis kardeşlerim bu kanunsuz, konusu suç teşkil eden emirlere riayet etmeyin yazılı isteyin bunlar kendilerini sorumluluktan kurtarmak için sözlü emir veriyorlar."

"Emniyet Müdürü Ebubekir Fil; Kardeşim seçim sonuçlarını analiz etmek senin işin mi? 2559 Sayılı Kanunu sana biz mi öğreteceğiz. Okuldaki amirlere talimat veriyorsun seçim sonuçlarını topluyorsun. İşini yap Soylu’nun adamı olma devletin polisi ol."

"Çanakkale ve Ağrı İl Jandarma Komutanları ne yaptığınızı biliyorum, duyuyorum. Suç işliyor personeli suç işlemeye zorluyorsunuz. Jandarma kardeşim sandık sonuçlarının fotoğrafını çekmeyin sorumlu olmayın."

"Ankara İl Jandarma Komutanı Cemil Lütfi Özkul, sandık sonuçlarını sen neden istiyorsun? YSK sana özel görev verdi bizim haberimiz mi yok? Jandarma’dan YSK’ya yatay geçiş mi yaptın? Ankara Jandarma personeli siz kanuna, nizama riayet edin kanunsuz emri uygulamayın."

"Diyarbakır Ergani İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Avcı Bu kanunsuz suç teşkil eden mesajı neden attın? “Karakol ve sektör komutanları dönüş için sandık başkanları ile gerekli koordineyi kursun. Sandık başkanları münferit dönmesin. Sayım sonuçlarını burdan paylaşırsınız. Bu konuda kimse ile polemiğe girmeyin zaten tutanağın birini okula asıyorlar. Olmadı siz koruculara söylersiniz seçim sonrası okuldan çeker atar. Başkanın yanına gidip sonuçları alacağız gibi durum olmasın. Bunu sektör komutanları koordine etsin . Alamazsanız da zorlamayın” Giydiğin üniforma devletin, milletin üniforması sen AKP’nin değil devletin Jandarması’sın ona uygun hareket et."

"Isparta ve Kocaeli İl Jandarma Komutanları siz de T.C. Anayasa’sına uyacaksınız siz Uganda’nın Jandarma’sı mısınız? T.C. Anayasası bu ülkede herkes için geçerli sizin için geçerli değil mi seçim sonuçlarını siz ne yapacaksınız? Bilhassa Isparta seninle ilgili çok şikayet var."

"Dikkat ! Polis kardeşim yazılı emir isteyin “Erzurum Tortum, İlçe Emniyet Amirinin talimatıyla saat 17.01 itibarıyla seçim sonuçları öğrenilmeye başlandı. Kanunsuz emirden arkadaşlarımız çok rahatsız.”

"Gaziantep İl Jandarma attığınız mesajın Anayasa’ya aykırı olduğunu biliyorsunuz ve bunu bile bile seçim sonuçlarını topluyorsunuz. Bu suçu kasten işlediğinizi gösteriyor."

"Kilis İl Emniyet Müdürlüğü ve Konya İl Jandarma Komutanlığı; Suç işleri bakanı Soylu’nun yasaya aykırı emir ve talimatlarını uyguluyor hem kendiniz suç işliyor hem de personelinizi suç işlemeye teşvik ediyorsunuz."

"Çanakkale İl Emniyet Müdürü, Batman İl Emniyet Müdürü, Adana Sarıçam İlçe Emniyet Müdürü personeliniz suç işlemek istemiyor ancak siz suç işlemeleri yönünde talimat veriyorsunuz. Sizin işiniz suçla mücadele personelinizi suça teşvik etmek değil"

"Burası İstanbul Arnavutköy, polis sandık sonuçlarını almak için sınıfın kapısında bekliyor. Polis kardeşim korkma, sandık sonucunu Soylu’ya gönderme bu yasal değil ayrıca senin görevin de değil.Burası İstanbul Arnavutköy, polis sandık sonuçlarını almak için sınıfın kapısında bekliyor. Polis kardeşim korkma, sandık sonucunu Soylu’ya gönderme bu yasal değil ayrıca senin görevin de değil."