İzmir’de Çiğli Kadın Platformu, ÇEDES protokolüne karşı laik ve bilimsel eğitim talebiyle eylem gerçekleştirdi.

Çiğli Kadın Platformu’ndan ÇEDES eylemi

BİRGÜN EGE

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde hayata geçirilen “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” (ÇEDES) projesi kapsamında, İzmir'de 842 okula imam görevlendirilmesi Çiğli Kadın Platformu tarafından protesto edildi.

Çiğli’de yapılan açıklamada Ümran Kırbaş, "Bilimsel-laik-demokratik-eşit eğitimden uzak imzalanan ÇEDES protokolüne, dinci-gerici-cinsiyetçi eğitime karşı tüm velileri-Çiğli halkını çocukların geleceği için yan yana gelmeye çağırıyoruz. Gericiliğe karşı laiklik mücadelesini birlikte savunalım, eşit-parasız-bilimsel-nitelikli-anadilde bir eğitim için birlikte mücadele edelim. Cemaat-tarikatlarda yaşanan çocuk istismarını aklayanlara karşı çocukların güvende yaşayabileceği bir ülkeyi birlikte kuralım" dedi.

Kırbaş şunları dile getirdi: "Laik-bilimsel- eşit bir eğitim için, cemaat ve tarikatlar ile imzalanan tüm protokoller iptal edilsin. Kamusal eğitim MEB'in sorumluluğundadır. Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzalanan laik-bilimsel-eşit eğitim düşmanı ÇEDES protokolü iptal edilsin. Okulların açığı manevi danışman değil öğretmendir. Protokol ile görevlendirilen din görevlileri yerine Psikolojik Danışman ve Rehberlik öğretmenlerinin atamasını gerçekleştirin."