Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Edizer'in çoklu eşliliği savunan ve Medeni Kanunu eleştiren sözleri nedeniyle görevden alınması çağdışı fikirlere alan açmasıyla tanınan Yeni Akit gazetesini derinden yaraladı.

Çok eşliliği savunan Edizer’in görevden alınması Yeni Akit’i yasa boğdu

MEDYA SERVİSİ

Sosyal medyadan çok eşliliği savunan sözleri ve Medeni Kanuna yönelik eleştirileriyle tepki çeken Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Edizer’in görevden alınması Yeni Akit gazetesini yasa boğdu.

Gerici ve AKP yanlısı kimliğiyle tanınan gazete, Edizer’in görevden alınması üzerine “Başhekim Yardımcısı ‘Aldatmayın’ deyince laikçi yobazlar çıldırdı! Sağlık Bakanlığı görevden aldı” başlıklı bir haber yayımladı.

Edizer’in çok eşliliği savunan sözlerini “aldatmama çağrısı” gibi naif ifadelerle süslemeye çalışan ve ‘yobaz’ kelimesini anlamını bilmeden kullandığı göze çarpan Yeni Akit, söz konusu haberde şu ifadelere verdi:

“Sosyal medyada Müslümanlara 'Aldatmayın, seviyorsanız ikinci eşi alın, yuvanızı dağıtmayın' uyarısında bulunarak İslam'ın verdiği ruhsatı hatırlatması, her gün biriyle gününü gün eden ancak evliliğe ise karşı olan laikçi yobazları çıldırttı. Sağlık Bakanlığı, sosyal medyada Müslümanların eşini aldatamayacağını ifade eden Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Edizer'i görevden aldı.”

NE OLMUŞTU?

Eski adı GATA olarak bilinen Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekim yardımcılığı görevini yürüten Ali Edizer, laikliğin ve insan haklarının temel ilkelerini hiçe sayan skandal paylaşımlarda bulundu. Edizer, sosyal medya hesaplarından Medeni Kanun’u ve tek eşliliği hedef alan sözler sarf etti.

Edizer, Menzil cemaatine yakınlığını açıkça ortaya koyan paylaşım yapmaktan da çekinmedi. Edizer’in bir paylaşımında, cemaatin 1993’de hayatını kaybeden lideri Muhammed Raşit Erol’un fotoğraflarını paylaşarak “gerçek sevgiliye kavuşan, milyonların sevgilisi, dünya güzeli...”, “Yok böyle bir güzellik. Yok böyle bir ayrılık acısı: 22.10.1993” ifadelerini kullandığı görüldü.

Bu paylaşımların gündem yaratmasının ardından, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından hakkında inceleme başlatılan Edizer, sözleşmesi feshedilerek görevinden alındı.