Gazetemiz BirGün 19'uncu yıldönümünü Taksim'de kutladı. Çok sayıda davetlinin katıldığı kutlamada BirGün'ün önemine vurgu yapıldı. Yayımlanan mesajlarda da "Direnişin sesi BirGün 19 yaşında. Nice yıllara" denildi.

Çok yaşa BirGün
Taksim’de düzenlenen kutlamaya çok sayıda davetli katıldı. Törende, Yayın Koordinatörlerimizden Elif Ilgaz bir konuşma yaptı. (Fotoğraf: BirGün)

Haber Merkezi

Bundan 19 yıl önce, 14 Nisan 2004 tarihinde yayın hayatına başlayan gazetemiz BirGün, 19'ncu yaşını önceki akşam düzenlenen törenle kutladı. Taksim Square Otel'deki kutlama davetine gazetemiz yöneticileri, çalışanları ve yazarlarının yanı sıra çok sayıda gazeteci, yazar, sanatçı, siyasetçi de katıldı.

ÇOK BADİRELER ATLATTIK

Törende konuşan Yayın Koordinatörlerimizden Elif Ilgaz, BirGün'ün AKP iktidarında doğan bir gazete olduğunu ve çok badireler atlattığını belirterek, özetle şunları söyledi: "BirGün 19 yaşında… AKP iktidarında doğan bir gazete BirGün. Çok badireler atlattı ama hepsinden dimdik güçlü bir şekilde çıkmayı başardı. Son bir yıl ise hem Türkiye hem de basın açısından çok zor bir yıl oldu. Pandemi, ekonomik kriz, deprem… Gazetemiz içinse baskılar, haber erişim yasakları, davalar ve cezalar… Ama tüm bunlara rağmen geri durmadı, BirGün iyi gazetecilik yaptı. Haberlerimizle takdir edildik, ödüller aldık, gururlandık, onur duyduk."

Gazetemiz editörlerinden Dilan Esen de yaptığı konuşmada BirGün'de çalışmanın önemine dikkat çekerek, kolektif bir çalışmanın ürünü olan BirGün'ün her gün daha iyi çıkması için yoğun bir emek sarfedildiğini söyledi.

İNADINA UMUTTUR

BirGün okurları ve dostları da Twitter’dan paylaştıkları mesajlarla gazetemizin yeni yaşını kutladı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Başkanı Turgay Olcayto ve Genel Sekreteri Sibel Güneş gönderdikleri mesajda "BirGün Gazetesi’nin 19. yaşını kutluyoruz. TGC Yönetim Kurulu olarak bundan sonraki yayın hayatınızda başarılarınızın devam edeceğine olan inancımızı yineliyoruz. Nice yıllara" ifadelerini kullandılar.

Törene katılan isimlerden bazıları şöyle: CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, BirGün yazarı Oğuzhan Müftüoğlu, Bülent Forta, CHP eski milletvekili İlhan Cihaner, CHP Bursa 1. sıra milletvekili adayı ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofis Koordinatörü İzmir milletvekili adayı Hacer Foggo, SOL Parti İstanbul milletvekili adayı ve MYK üyesi Alper Taş, SOL Parti İstanbul İl Başkanı Deniz Demirdöğen, Mor ve Ötesi Solisti Harun Tekin, sanatçı Erdal Güney, gazeteciler İsmail Saymaz, Ali Topuz, Basın-İş Başkanı Faruk Eren, Timur Soykan, Şirin Payzın, Şule Aydın, Ayşen Şahin, Merdan Yanardağ, Hakan Çelenk.

DİRENİŞİN SESİ

Çok sayıda kişi, kurum ve kuruluş da sosyal medyadan BirGün’ün yaş gününü kutladı. Paylaşılan mesajlardan bazıları şöyle;

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Emekçilerin, ezilenlerin, ötekileştirilenlerin sesi Birgün gazetesi 19. yaşında. Gerçeğin peşinde 19 yıl önce çıktığı yolda Birgün gazetesine yayın hayatında başarılar diliyoruz.  Toplumsal muhalefetin sesinin kısılmaya çalışıldığı bu günlerde, iyi ki BirGün gazetesi var, iyi ki…

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: BirGün Gazetesi'nin 19'uncu yaş gününü kutluyor, evrensel standartlarda gazetecilik yapan ve toplumsal muhalefetin sesini duyurmakta çok önemli bir görev üstlenen BirGün'e bundan sonraki yayın hayatında başarılar diliyorum.

CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: Patronsuz, sansürsüz, halktan yana BirGün Gazetesi 19 yaşında. Karanlığa karşı demokrasi ve özgürlüğün sesini büyüten BirGün Gazetesi emekçilerine selam olsun.

CHP Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kayıhan Pala: BirGün 19 yaşında. İyi gazetecilerin tümüne selam olsun!

SOL Parti: Direnişin sesi, halkın sözcüsü BirGün 19 Yaşında. Çok yaşa.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen: BirGün 19 yaşında. Faşist karanlığa karşı direnen toplumsal muhalefetin ortak sesi, halkın yurtsever mücadelesinin sözcüsü oldu. Karanlıktan kurtuluşun müjdesini ondan alacağız. Emekçilerin ve ezilenlerin yükselecek devrimci hak mücadelesinde en çok onun sesi olacak.

Tiyatro Sanatçısı Renan Bilek: 19. yaşın kutlu olsun BirGün Gazetesi. Ve nice 19’lara... Birlikte.

Gazeteci Ünsal Ünlü: Kutlamada yanlarında olamadım ama 19 yılın tamamında okuyucusu olmaktan, bundan sonrasında da gazetecilik için aynı kulvarda birlikte inat etmekten gurur duyuyorum. Nice yaşlara. 

Yazar Zafer Köse: Nazım’ın 19 yaşında ilk arşınladığı yoldayız. Ali İsmail’in öldürüldüğü yaştayız. Anılarıyla daha güzel, daha yiğit yaşayacağız. Varlığını sürdürmek için yalana ve şiddete ihtiyaç duyanlara karşı, gerçeklerden ve emekçi halkımızdan yanayız.