Çukurova Üniversitesi öğrencilerinden Boğaziçi eylemlerine destek

Çukurova Üniversitesi öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi'nin kayyum rektör protestolarına destek için basın açıklaması düzenledi.

Gençlik Parkı'nda buluşan Çukurova Üniversitesi öğrencileri adına açıklamayı Barış Gülmüş yaptı. Gülmüş "Üniversitelere yapılan topyekun saldırıların bir parçası olan atanmış rektörlere karşı durmak, özgür ve demokratik üniversiteyi savunmaktır," dedi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kayyum rektöre teslim olmadığını ifade eden Gülmüş, "Boğaziçi öğrencileri rektör atanmasının ardından günlerdir tepkilerini dile getiriyor, kararın geri alınması için mücadele ediyor. Üniversitelerin demokratik yapısını savunan, atanmış değil seçilmiş rektör isteyen öğrenciler polis şiddetiyle ve medyada karalamalarla karşılaştılar. Bir çok öğrencinin evi basıldı ve onlarca öğrenci gözaltına alındı. Çukurova Üniversitesi öğrencileri olarak üniversitelerin üstündeki baskıların ve kampüslerdeki polis şiddetinin karşısında yer alıyoruz. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin talepleri bizimde taleplerimizdir," dedi.