Galatasaray Meydanı’nda 947’inci haftada bir araya gelerek açıklama yapmak isteyen Cumartesi Anneleri’ne polis yine müdahale etti. Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ihlal kararına rağmen Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları ters kelepçeyle gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.

Cumartesi Anneleri bir kez daha gözaltına alındı
Fotoğraf: MLSA

Galatasaray Meydanı'nda 947. haftada basın açıklaması yapmak isteyen Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Meydanda çember oluşturan polisleri gazetecileri de zor kullanılarak çember dışına çıkardı ve görüntü almalarını engelledi. MLSA'nın aktardığına göre en az 13 kişi gözaltına alındı.

Evrensel'in aktardığına göre gözaltına alınanların isimleri şöyle: Hanife Yıldız, Eren Keskin, Besna Tosun, Ali Ocak, Sebla Aran, Gülseren Yoleri, Hasan Karakoç, İrfan Bilgin, Leman Yurtsever, Hünkar Hüdai Yurtsever, Nazım Dikbaş, Taylan Bekin, Ümit Efe.

Gözaltı işlemlerinin ardından açıklama yapan Cumartesi Anneleri, gözaltındaki yakınlarının serbest bırakılmasını istedi. Gözaltına alınan kişiler ilerleyen saatlerde serbest bırakıldı. 

AYMA'nin, Galatasaray Meydanı'ndaki oturma eyleminin yasaklanması hakkında 'ihlal' kararı verdiğinden beri Cumartesi Anneleri, 8 haftadır Galatasaray Meydanı’nda bir araya geliyor. Ancak AYM'nin kararını tanımayan polis müdahalesiyle Cumartesi Anneleri'ne ve hak savunucularına yapılan müdahaleler ve gözaltılar devam ediyor.