Bingöl’de yaşanan 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu. Soylu, “Yedisu ilçesi elmalı köyünde bir ev, umurlu mezrasında ahırlar yıkılmış, can kaybı yok” dedi. Kurum ise, “Şu ana kadar can kaybımız yok, detaylı şekilde yerinde inceleyeceğiz” diye konuştu

Cumhurbaşkanı yardımcısı Oktay ile bakanlar Soylu ve Kurum Bingöl'de

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bingöl’de meydana gelen depremin ardından bölgedeki duruma ilişkin, “Yedisu ilçesi elmalı köyünde bir ev, umurlu mezrasında ahırlar yıkılmış, can kaybı yok, Yedisu Dinarbey köyünde 1 ev yıkılmış, can kaybı bilgisi yok, Yayladere Güneşlik Karakolu’nda önemsiz sayılabilecek çatlak mevcut” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu, Bingöl’de meydana gelen depremin ardından bölgedeki duruma ilişkin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarını sürdürdü. Bakan Soylu, “Yedisu ilçesi elmalı köyünde bir ev, Umurlu mezrasında ahırlar yıkılmış, can kaybı yok, Yedisu Dinarbey köyünde 1 ev yıkılmış, can kaybı bilgisi yok, Yayladere Güneşlik Karakolu’nda önemsiz sayılabilecek çatlak mevcut” ifadelerini kullandı.

Soylu ayrıca, “Yayladere yolunda depremden kaynaklı heyelan oluştuğu bildirildi, yol açma ekipleri yola çıktı. AFAD, Jandarma ve UMKE Ekipleri sevk edildi” bilgisini de verdi.

Soylu, “Tunceli, Muş, Elazığ, Erzincan Valilerimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde deprem hissedildi ancak hasara yönelik ihbar yok” ifadelerini kullandı.

Soylu, taramalara AFAD ekipleri ve jandarma tarafından devam edildiğini de bildirdi.

BAKAN KURUM: ŞU ANA KADAR CAN KAYBI YOK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl’ün Karlıova ilçesi merkezle 5.7 büyüklüğündeki depremde şuana kadar bir can kaybının olmadığını söyledi.

Önceki gün 3 günlük Doğu Karadeniz gezisi için bölgeye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trabzon ve Rize programının ardından bugün Gümüşhane’de bakanlığı ile ilgili gezi ve incelemelerde bulundu. Gümüşhane gezisini tamamlayan Bakan Murat Kurum, Bingöl’de 5.7 büyüklüğünde gelen depremin ardından bölgeye hareket etmek üzere karayolu ile Trabzon’a hareket etti.

Trabzon Havalimanı’nda basın mensuplarına depremle ilgili kısa bir bilgi veren Bakan Murat Kurum “Arkadaşlar gidiyoruz Bingöl’e. İnşallah orada gerekli açıklamayı yapacağız. İnşallah vatandaşlarımızın ne ihtiyacı varsa gidereceğiz. Şu ana kadar can kaybımız yok, detaylı şekilde yerinde inceleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bakan Kurum, daha sonra uçakla Bingöl’e hareket etti.

FUAT OKTAY: SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bingöl'de meydana gelen depremin ardından ilgili kurum ve kuruluşların çalışmalarını ‘titizlikle sürdürdüğünü’, süreci yakından takip ettiklerini bildirdi.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen yurttaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Fuat Oktay, "İlgili kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir. Süreci yakından takip ediyoruz." ifadesini kullandı.

OKTAY VE BAKANLAR DEPREM BÖLGESİNDE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bakanlar Süleyman Soylu ve Murat Kurum, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e geldi.

Burada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Bingöl'deki depremde 18 kişi yaralandı. Yaralılardan şu an itibarıyla kritik durumda olan vatandaşımız yok" dedi. Oktay, şöyle devam etti:

"Bunların 2’si 4’ün üzerinde, bunlar normal. Bunlar yine azalarak devam edecek artçı depremlerimiz. 18 vatandaşımız var yaralı olan. Birisi merkezdeki devlet hastanesinde Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmiş durumda. Diğerleri de hem Bingöl hem de Karlıova Devlet Hastanelerimizdeler. Hamd olsun şuan itibariyle yine kritik durumda olan yaralımız, vatandaşımız yok. Buna da şükrediyoruz. Köylerimiz ve mezralarımız tek tek çek ediliyor. Her birini yerinde kontrol ediyoruz. İlgili tüm birimlerimiz hem AFAD ekiplerimiz olsun, yerelde yine UMKE ekiplerimiz, Kızılay ekiplerimiz Çevre ve Şehircilikten olan tüm ekiplerimiz çok hızlı bir şekilde hem yerinde ihtiyacı olanlara çadır dağıtımına başlamışlar. Bin 300’ün üzerinde fiilen çadır, Karlıova dahil köylerimiz dahil şuanda ulaşmıştır, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak üzeredir. 180 kişilik ekiple hasar tespit çalışmalarının fiilen başladı. Tamamlanana kadar da devam edecektir. Biz, Elazığ’dan da Malatya’dan da yine tüm vatandaşlarımız da şahit olmuşlardır, en ufak bir sıkıntıda biz devlet olarak milletimizin yanında olduk. Tüm bakanlıklarımız ile birlikte yereldeki tüm yöneticilerimizle birlikte bugünde yine buradayız. Ekip olarak buradayız. Merkezdeki bakanlıklarımız ve yereldeki belediye başkanımız yine buradadır. Valilerimiz, yerel yönetimlerimiz buradalar. Ne gerekiyorsa yapılacaktır, yapılmaktadır. Biz de fiilen yerinde gidip göreceğiz, yapılması gereken alınması gereken kararlar varsa yine hep birlikte alıyor olacağız. Yaraları biran önce saracağız inşallah. Tekrar hepimize geçmiş olsun, inşallah bu kadarıyla kalırız ama detay bilgiler ulaştıkça da sizlerle paylaşıyor olacağız.”