Yandaş yazar Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında iki kez, Erdoğan’ın ekonominin yeni döneminde daha etkin olacağı vurgusunu yaptı.

Damadı varken yeterince el atamamış: ‘Erdoğan ekonomide daha etkin olacak’ kulisi

Yandaş Hürriyet gazetesini yazarı Abdülkadir Selvi, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etmesi hakkındaki ilk yazısını bugün yazdı. Selvi, AKP içinden bazı bilgileri aktardığı yazısında, ekonominin yeni döneminde Erdoğan’ın daha etin olacağını savundu.

“Lütfi Elvan önceliklerini istihdam, büyüme, kurala dayalı piyasa ekonomisi, öngörülebilir bir ekonomi yönetimi olarak sıraladı” diyen Selvi, “Elbette ki iki bakanın da yönetim şekli ve öncelikleri farklı olacak. Ancak bunu süreklilik içinde bir yenilik olarak görmek mümkün. Çünkü yeni dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonominin içinde daha fazla yer alması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Yazısının devamında bu vurguyu bir kez daha, “Yeni dönemde ekonomiyi Lütfi Elvan yönetecek. Naci Ağbal, Merkez Bankası Başkanı olarak fiyat istikrarını sağlamaktan sorumlu olacak. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan her zamankinden daha çok etkin olacak” ifadeleriyle yazan Selvi, bir de Meclis kulisi aktardı:

DPT (Devlet Planlama Teşkilatı) kökenli olan Lütfi Elvan’ın gelişi piyasalar tarafından da olumlu karşılandı. Dövizin yükseliş içinde olduğu bir dönemde görev üstlenen Lütfi Elvan’dan beklenti büyük. Ama başarılı olması için arkasında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin desteği var. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 ay önce Meclis grubuna, “Ekonomiyle ilgili kanun tekliflerini Lütfü Bey görmeden bana getirmeyin” diye talimat verdiği söyleniyor.