Datça Kaymakamlığı, Kızlan Mahallesi'nin Kızlan Meydanı’nda çocuklara okumayı özendirmek amacıyla “Kitap paylaşım masası” açılmasına izin vermedi.

Datça Kaymakamlığından 'kitap paylaşım masasına' yasak

MEHMET ERDAL

Datça’nın Kızlan Mahallesinde kurulan Birlikte Yaşam Evi, Datça Kaymakamlığı'na bir dilekçe ile başvurarak Kızlan Meydanı’nda çocuklara okumayı özendirmek amacıyla “Kitap paylaşım masası” açacağını bildirdi.

Datça Kaymakamlığı, aynı gün yazılan yanıtında hiçbir somut gerekçe göstermeden dilekçede belirtilen faaliyetlerin “Kaymakamlıkça uygun görülmediğini” bildirdi.

Yasaklama kararının duyulmasının ardından Birlikte Yaşam Evi kurucuları, karar ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Birlikte Yaşam Evi Derneği olarak Kızlan mahallesinde bir çocuk kütüphanesi kurmak için bir süredir çalışıyoruz. Ancak kütüphane için yer bulma sorunu yaşıyoruz. Bu konuda gerek Muğla Büyükşehir Belediyesi, gerekse Datça Belediyesi ile çeşitli görüşmeler yapıldıysa da bugüne kadar bir sonuç alınamadı. Ancak kütüphane için çok sayıda kitap toplandı ve bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmayı duyurmak ve çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla “kitap paylaşım masası” açmak için 28.09.2022.tarihinde Datça Kaymakamlığı’na bildirimde bulunduk. Ancak Kaymakamlık aynı tarihli cevap yazısında gerekçe göstermeden ve yalnızca “uygun bulunmamıştır” diyerek masa açmamızı engellemiş oldu. Kaymakamlığın yazısı bize bugün tebliğ edildi.”

Birlikte Yaşam Evi, çocuklar ile ilgili bir kütüphanenin açılması ve çocukların kitap okumaya özendirilmesi doğrultusunda çalışmalarını farklı biçimlerde sürdüreceklerini duyurdu.