İstanbul’da düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri etkinliğinin açılış törenine katılmasının engellenmesi ve Amasya'da cuma namazı çıkışında bir grup tarafından protesto edilmesinin ardından bir video mesaj paylaşan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "İktidar sahiplerine net bir mesaj vermek istiyorum. Camilerimizi ve şehirlerimizi provokasyonlar üzerinden siyasi tartışma konusu yapmayın" dedi.

Davutoğlu: İktidar sahiplerine net bir mesaj vermek istiyorum
Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Amasya'da cuma namazını kıldığı camiden çıkarken 'provakasyona uğradığını' ve İstanbul'da Maltepe Meydanı’nda düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri’nin açılış törenine girişinin engellendiğini söyleyerek, "İktidar sahiplerine net bir mesaj vermek istiyorum. Camilerimizi ve şehirlerimizi provokasyonlar üzerinden siyasi tartışma konusu yapmayın" dedi.

Davutoğlu, sosyal medya hesabından bir video mesaj paylaştı. "Dün ve bugün yaşadığımız iki üzücü olay ile ilgili sizlerle helalleşmek ve iktidar sahiplerine sahiplenmek istiyorum" diyen Davutoğlu, "Her şeyden önce bütün Amasyalı hemşehrilerime ve il teşkilatıma, bütün bizi karşılayan Gelecek Gönüllülerine teşekkür ediyorum. Çok güzel bir şekilde karşılandık Amasya'da. Ancak büyük bir manevi huzurla girdiğim Sultan II. Bayezit Camii'nde cuma namazından sonra birkaç provokatörün provokasyonuna muhatap olduk" ifadelerini kullandı.

7 Ekim’de Amasya’nın Suluova ilçesinde cuma namazı çıkışında "provokasyona uğradığını" söyleyen Davutoğlu, "Üzücü olan bana yöneltilen eleştiriler değildi, ben eleştiriye açığım. Daha birkaç gün önce 10 saat, bin gencin eleştirilerine cevap verdim. Ancak yapılan eleştiri değildi, partiler arasında ayrım da yapılarak "Camiye gelmeyenlerle niye oturuyorsunuz" tabirinden bir provokasyonla, birkaç provokatör cami avlusunda siyaset yapmaya kalktı. Camiler bizi birleştiren Allah'ın evidir. Bana yapılan eleştiriyi kabul ederim ama vatandaşlarımız arasında cami temelli bir ayrımı asla kabul etmem. Bu provokatörler karşısında cami cemaati ve Amasyalı hemşehrilerim gerekli tepkiyi verdiler" diye konuştu.

'İKTİDAR SAHİPLERİNE NET BİR MESAJ VERMEK İSTİYORUM'

İstanbul’da düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri etkinliğine de davetli olduğunu ancak etkinliğe katılmasına engel olunduğunu hatırlatan Davutoğlu şunları söyledi:

"Erzurum Tanıtım Günleri dolayısı ile Erzurum derneklerinin daveti üzerine katılacağım bir etkinlik vardı. Katılmak üzere yola çıktığımda bir mesaj aldım. Erzurum dernekleri (Erzurum) Vali’sinden ve (Erzurum) Belediye başkanından gördükleri baskı üzerine arkadaşlarımızdan benim katılmamı ve bir müddet sonra tekrar gelebileceğimi ifade etti. Daha önce ‘Başbakanım’ diye hitap ettikleri bir devlet adamına ‘Eğer o gelirse biz gelmeyiz’ diyerek Erzurum derneklerine baskı uygulamaya çalıştılar. Buradan o veliye, belediye başkanına ve onların arkasındaki siyasi iradeye sesleniyorum: Bütün şehirlerimiz hepimizindir. Erzurum Kongresi nasıl milletimize aitse Erzurum da milletimize aittir. Buradan iktidar sahiplerine net bir mesaj vermek istiyorum. Seçim ortamı yaklaştıkça bu provokasyonlar artabilir. Camilerimizi ve şehirlerimizi provokasyonlar üzerinden siyasi tartışma konusu yapmayın. Bizi yıldırmak istiyor olabilirsiniz. Bizi tanırsınız. Biz 28 Şubat’tan yılmamışız, 15 Temmuz’dan yılmamışız, biz baskılardan yılmamışız. Hiçbir şeyden yılmayacağımızı bilirsiniz. Bundan sonra her gittiğim ilin en büyük camisinde namaz kılmaya devam edeceğim."