Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın saldırıya uğramasına ilişkin açıklama yapan Ahmet Davutoğlu, "Biz bunun adına siyasi terör deriz. Ve gerekenin yapılmasını bekleriz" dedi. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Davutoğlu, "Saldırı konusunda net bir açıklama bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'ndan Selçuk Özdağ'a yönelik saldırı hakkında açıklama: Siyasi terör

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın saldırıya uğramasına ilişkin açıklama yaptı.

"Biraz önce Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ'a evinden çıktığı esnada planlı ve silahlı bir saldırı söz konusu oldu" diyen Davutoğlu, "Olayın detaylarını araştırıyoruz. Ancak hiç şüphe götürmeyen husus şudur ki; bir siyasinin evinin önünde eğer silahlı birkaç kişi birden onun arabasına doğru yürürken saldırmışsa, bunun hiçbir farklı izahı olamaz. Açık bir terör faaliyetidir" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bugün eğer terör, Ankara'nın caddelerine inmişse ve Türkiye'nin en tanınmış siyasilerinden birine, milletin ve ülkenin birliği için her türlü çabayı sarf etmiş, sonra 15 Temmuz sonrası FETÖ Araştırma Komisyonu'nda en çetin mücadelelerle, en kapsamlı bir şekilde FETÖ'ye karşı mücadele ve duruş sergilemiş bir siyasetçiye saldırı olmuşsa biz bunun adına siyasi terör deriz. Ve gerekenin yapılmasını bekleriz."

"NET BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

"Buradan üç mesajım var. Birincisi doğrudan sayın Cumhurbaşkanınadır" diyen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Ülkedeki her türlü iyi ve olumlu/olumsuz gelişmenin birinci derecede sorumlusu Cumhurbaşkanı makamıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, böyle bir yapıyı Türkiye'ye getirdi. Sayın Cumhurbaşkanından bir müddet kendisiyle birlikte siyaset yapmış olan bu kıdemli siyasetçinin karşı karşıya kaldığı saldırı konusunda net bir açıklama bekliyoruz."

"İkincisi bu saldırıyı tertipleyenlere sesleniyoruz" diye konuşan Davutoğlu, "Biz; bu memleket için canını, kanını ortaya koyarak, ötekileştirmenin, kutuplaştırmanın en sert dillerini kullanan çevrelerce bizim bir şekilde çıktığımız yoldan geri adım atacağımızı zannediyorlarsa yanılıyorlar" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu son olarak şunları söyledi: "Üçüncü mesajımız aziz milletimize ve kamuoyunadır. Biz hayatımızın her aşamasında bu ülkenin, milletin kaderi, geleceği için her türlü çabayı, zihin emeğini ortaya koymuş, Selçuk Özdağ aynı zamanda bir akademisyendir, her türlü mücadeleyi vermiş insanlardan oluşan bir kadroyuz. Aziz milletim merak etmeyiniz, bu kadro çıktığı yoldan geri dönmeyecektir."