SOL Parti Dayanışma Gönüllüleri, deprem felaketinin ilk günlerinden bu yana faaliyet yürüttükleri Hatay Defne’de sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. Gönüllüler adına açıklama yapan Feray Aytekin Aydoğan, “Buradayız, Hatay’ı terk etmiyoruz. Bize bu unutulmaz acıları yaşatan felaket iktidarını mutlaka ama mutlaka hep birlikte göndereceğiz” dedi.

Dayanışma Gönüllüleri Hatay’da sessiz yürüyüş düzenledi: Felaket iktidarını mutlaka göndereceğiz

HABER MERKEZİ

Depremin ilk gününden bugüne Hatay’da dayanışmayı ören SOL Parti Dayanışma Gönüllüleri Defne Uğur Mumcu Bulvarı’nda sessiz yürüyüş düzenledi.

SOL Parti MYK üyeleri, Parti Meclisi üyeleri ve deprem bölgesinde dayanışma faaliyeti yürüten SOL Parti Dayanışma Gönüllüleri Armutlu girişinde depremde yaşamını yitiren yurttaşları andı.

Burada konuşma yapan Feray Aytekin Aydoğan dayanışmayı sürdürme ve deprem bölgesine unutulmaz acıları yaşatan felaket iktidarını birlikte gönderme kararlılıklarını açıkladı.

Aydoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“UMUDU HEP BİRLİKTE ÖRMEYE DEVAM EDİYORUZ”

“Depremin 41’inci günündeyiz. Depremin ilk gününden bugüne, bu ülkenin ilericileri, devrimcileri, umudu ve dayanışmayı örmek için burada oldu ve burada olmaya devam edeceğiz. Deprem bölgesine hâlâ İçişleri Bakanı terlik, Milli Eğitim Bakanı kitap, Tarım Bakanı gübre ve Sağlık Bakanı hastane ulaştıramadı. Bizler ise ilk günden bugüne çocukların ufak bir gülümsemesi için, köy köy, mahalle mahalle çocuk etkinliklerinden gençlik-kadın buluşmalarına, üreticilere gübre ulaştırmaktan hukuki bilgilendirme toplantılarına kadar umudu da kararlılığı da hep birlikte örmeye devam ediyoruz. Bu dönem yine gördük ki biz bu ülkenin emekçileri, gençleri, kadınları, devrimleri, ilerici birbirimizin çaresiyiz. El ele kol kola umudu da dayanışmayı da örgütlemeye devam ediyoruz. Buradayız, Hatay’ı terk etmiyoruz. Bize bu unutulmaz acıları yaşatan felaket iktidarını mutlaka ama mutlaka hep birlikte göndereceğiz.”