Türkiye, Maraş depremlerinin şokunu yaşarken Ankara’da kritik bir tahliye kararının verildiği ortaya çıktı. ‘Demir yumruk’ soruşturmasında tutuklanan sekiz kişi, 8 Şubat günü tahliye edildi. Savcı karara itiraz etti. Sekiz kişi şimdi aranıyor.

‘Demir Yumruk’ tutukluları depremden sonra tahliye edilmiş: 8 kişi aranıyor

6 Şubat’ta Maraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen iki ayrı deprem, resmi verilere göre 38 bini aşkın yurttaşın ölümüne neden oldu. Halen daha binlerce enkaza yönelik çalışma tamamlanmamışken, Ankara’da kritik bir tahliye kararının verildiği ortaya çıktı.

Düzenlenen naylon faturalarla kamunun 25 milyar lira zarara uğratıldığı iddia edilerek yürütülen ‘Demir yumruk’ operasyonu kapsamında, liderliklerini Erol Evcil, Hüseyin Eryılmaz ile Melih Karabacak’ın yaptığı iddia edilen üç ayrı gruptan onlarca kişi tutuklanmıştı. Yürütülen soruşturma sonrası her gruba ilişkin ayrı ayrı davalar açıldı.

DEPREMİ GEREKÇE GÖSTEREREK TAHLİYE İSTEDİLER

Artı Gerçek’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Melih Karabacak’ın sahibi olduğu Detaş Grubu’nun dosyasında ise, depremden iki gün sonra, 8 Şubat günü dikkat çeken bir gelişmenin yaşandığı ortaya çıktı. Tutuklu sanıkların yakınları, depremi de gerekçe göstererek tahliye talebinde bulundu.

Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi 8 Şubat günü, Ali Ekincan, Eşref Şahin, Fatih Öztürk, Kaan Karabacak, Mehmet Akif Çetin, Melih Karabacak, Murat Yeşilbaş ve Zübeyr Yiğit'in tahliyelerine karar verdi. Ve böylece sanıklar, yaklaşık 7 ay sonra, tahliye oldu.

YAKALAMA KARARI ÇIKTI

Karara, Ankara Cumhuriyet Savcısı Cansu Öztürk itiraz etti. İtirazı, Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi. Savcı Öztürk’ün talebini kabul eden mahkeme, tahliye kararı verilen sanıklar için tutuklamaya yönelik yakalama kararı verdi.