Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sonuçları üzerinden partisine eleştiriler yöneltti. Demirtaş, Kürt siyasi hareketinin seçim çalışmalarına çok geç ve dağınık yüklendiğini, Kürt halkındaki değişimi de okuyamadığını belirterek, "Bir yöre derneğinin seçim çalışması gibi amatörce bir yaklaşımla başarılı olamazsınız" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Demirtaş'tan HDP'ye eleştiri: Sesim yankılanıp bana geri dönüyor

Edirne Cezaevi'nde yaklaşık 7 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Artı Gerçek için kaleme aldığı yazıda seçim sonuçları üzerinden partisini eleştirdi. "Alarm zilleri zaten uzun zamandır çalıyordu, bu seçim sonuçları da son uyarı oldu" diyen Demirtaş, HDP'nin toplumdaki değişimi okumaktan uzak bir parti görüntüsü verdiğini belirtti.

HDP'nin oylarının 87 seçim bölgesinde de düştüğünü hatırlatan Demitaş, seçim çalışmalarının hem geç başladığını hem de "yarım yamalak ve dağınık" şekilde yürütüldüğünü dile getirdi.

Kendi sesinin de HDP'ye ulaşmadığını "Sesim yankılanıp bana geri dönüyor" sözleriyle açıklayan Demirtaş, eleştirilerinin görmezden gelindiğini savundu.

"YÖRE DERNEĞİNİN SEÇİM ÇALIŞMASI GİBİ"

Demirtaş HDP'ye yönelik diğer eleştirilerini ise şöyle ifade etti:

"63 milyon seçmenin olduğu bir ülkede 'Milletvekilliği seçiminde yüzde 15’i aşacağız, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de muhalefet adayının yüzde 50’yi geçmesini sağlayacağız' diyorsanız seçime bir ay kala başlattığınız ve profesyonellikten uzak, bir yöre derneğinin seçim çalışması gibi amatörce bir yaklaşımla başarılı olamazsınız.

Kimileri belki anlayamadı ama 1 Ocak 2023 tarihinde kısıtlı olanaklarımla seçim kampanyası başlatırken amacım, kitleleri de kurumları da alarm durumuna geçirmekti.

Öncesinde de bize önyargıyla bakan tüm toplumsal kesimlere ulaşabilmek için cezaevinden olağanüstü çaba sarf ettim. Yaklaşık beş bin kişiye mektup ve kart yazdım, binlerce tweet, yüzlerce makale ve röportaj ile HDP’ye kendi imkanlarımla alan açmaya çalıştım. Çünkü çok büyük bir boşluk vardı ve kimse de bu boşluğu doldurmayı denemiyor ya da denese bile başaramıyordu. Ancak bizim mahalleden bazı arkadaşlar bu çabaları anlamaya çalışmak yerine 'Kendini öne çıkarıyor' düşüncesiyle linç etmekle uğraştılar. Oysa varsa eksiklikler, yetmezlikler ancak eleştiriyle, öneriyle giderilebilir, vefasızca saldırmakla değil."

"ÇÖZÜM POLİTİKALARI ÜRETMEMİZ GEREKİYOR"

Demirtaş, tablonun iyi çözümlenememesi halinde Kürt siyasi hareketindeki düşüşün devam edeceğini de sözlerine ekledi:

"Bizim artık toplumun mikro düzeydeki sorunlarından makro düzeydeki sorunlarına kadar her başlığı ana gündem yapıp örgütlenme ve çözüm politikaları üretmemiz gerekiyor."