Edirne Cezaevi'nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs'taki seçimleri 'darbe girişimi' olarak nitelemesine yanıt verdi. Demirtaş, Soylu'ya "O halde seçimde oy kullanan herkesi, darbe girişimi gerekçesiyle tutuklaman gerekecek Kirli!" diye seslendi.

Kaynak: Haber Merkezi
Demirtaş'tan Soylu'ya: Seçimde oy kullanan herkesi tutuklaman gerekecek Kirli!

Edirne Cezaevi'nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı ve AKP Milletvekili adayı Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs'taki seçimler için 'darbe girişimi' demesine tepki gösterdi. Demirtaş, Soylu'ya, "O halde seçimde oy kullanan herkesi darbe girişimi gerekçesiyle tutuklaman gerekecek Kirli!" diye seslendi.

Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunu söyledi:

"O halde seçimde oy kullanan herkesi, darbe girişimi gerekçesiyle tutuklaman gerekecek Kirli! Fakat o kadar hapishane yok. Neyse ya. Bu problemi çözmek için hapiste düşünecek çok zamanın olacak!"

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için 'darbe girişimi' diyerek, "15 Temmuz onların fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs da siyasi darbe girişimleridir. Bu kadar açık ve nettir" ifadelerini kullanmıştı.