Bernie Sanders ve Joe Biden’ın Demokrat Parti’de ortak zemin oluşturmak için kurduğu ittifakta (Unity Task Force/Birlik Görev Gücü) yer alacak olan isimler açıklandı

Demokrat Parti’de Sanders ve Biden ittifakı

ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti başkan adaylığında birbirlerine rakip olan ve Bernie Sanders’ın çekilmesiyle Demokratların tek adayı olan Joe Biden, eski rakibiyle birlikte partide ortak bir zemin bulma hedefiyle bir ittifak (Unity Task Force/Birlik Görev Gücü). Altı konuda çalışma yapacak ittifakta yer alacak olan isimler belli oldu.

Sanders, yarıştan çekildikten 1 hafta sonra Biden’ı desteklediğini ve kurulan ittifakın partinin ilerici ve ılımlı grupları arasında ortak bir zemin bulmak için çalışacağını ifade etmişti.

Sanders, “Joe, ikimizin farklılıklarının olduğu büyük bir sır değil. Bunları kağıda dökecek de değiliz, bu gerçek” demişti.

Parti içinde oluşturulan ittifakta iklim değişikliği, adalet reformu, ekonomi, eğitim, sağlık hizmetleri ve göç konularında altı alt grup yer alıyor. Her gruba iki kişi başkanlık ediyor.

ABD temsilciler meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, eski Dışişleri Bakanı ve Biden destekçisi olan John Kerry ile iklim değişikliği görev gücüne başkanlık yapacak.

‘Yeşil Yeni Düzen’ savunucusu Ocasio-Cortez, henüz Biden’a desteğini açıklamadı ve geçen ay, partiyi birleştirme sürecinin ‘herkes için rahatsız edici olması’ gerektiğini ifade etmişti.

SANDERS BIDEN’A DESTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Bernie Sanders, dampanyasının Amerikalılar arasında ‘ekonomik adaletsizlik, sosyal adalet, ırk adaleti ve çevre adaleti konularında bilinç yarattığını’ ifade eden ve “Eğer adaylığın mümkün olacağı bir yolda olsaydım kesinlikle devam ederdim” diyerek ABD seçimleri için aday adaylığından adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

Sanders, "Biden, senin Beyaz Saray'da olman gerekiyor. Bunun için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullanarak Joe Biden’a destek verdiğini duyurdu.

Kaynak: Guardian, BirGün