Kahramanmaraş merkezli depremlerin 40. gününde hayatını kaybedenler için bahhur yakan kadınlar, “Giderek seslerinin azaldığına tanık olduk. Bizler bunu asla affetmeyeceğiz. Unutmayacağız ve hesabını soracağız” dedi.

Deprem kurbanlarını 40. günde bahhur yakarak andılar
Fotoğraf: BirGün

ABİDİN YAĞMUR

Deprem felaketinin ardından Mersin’e gelen Hatay/Samandağlı kadınlar, depremin kırkıncı gününde, hayatını kaybeden yurttaşlar için bahhur ve defne yaprağı yaktı. Kadınlar, “Bizlere hayat verecek bir el bekledik. Günlerce seslerini duyduk sevdiklerimizin. Giderek seslerinin azaldığına tanık olduk. Bizler bunu asla affetmeyeceğiz. Unutmayacağız ve hesabını soracağız” dedi.

6 Şubatta Maraş’ta meydana gelen 2 büyük depremden sonra Mersin’e gelen kadınlar, depremin kırkıncı gününde hem protesto düzenledi hem de deprem kurbanlarını eski bir Arap Alevi geleneği eşliğinde, bahhur ve defne yaprağı yakarak andı.

Özgecan Aslan Barış Meydanında bir araya gelen kadınlar, yanlarında getirdikleri bahhur ve defne yapraklarını bir kapta yaktı, dua etti.

Kadınlar Türkçe ve Arapça pankartlarla da deprem felaketinin ardından ortaya çıkan arama kurtara skandalını ve ihmal nedeniyle binlerce yurttaşın hayatını kaybetmesini protesto etti

Ümran Büyükaşık, “Enkazların altında sesimizi duyan var mı diye bağırdık. Sesimizi duyanlar kardeşlerimiz oldu, komşularımız oldu, Anadolu halkları oldu, gençler oldu, kadınlar oldu. Yaşatmak için Anadolu’nun dört bir yanından bizlere koştular. Bir yakınımızı daha yaşatmak için tırnaklarımızla kazıdık enkazları. Ve bizler, burada olanlar, toprağa gömülmesek de acıya gömüldük hepimiz. Bizlere hayat verecek bir el bekledik. Günlerce seslerini duyduk sevdiklerimizin. Giderek seslerinin azaldığına tanık olduk. Bizler bunu asla affetmeyeceğiz. Unutmayacağız ve hesabını soracağız” dedi.