Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Gaziantep'in Nurdağı ilçesinden Konya’ya gelen Suriyeli 7 kişilik aile, evde çıkan yangında hayatını kaybetti.

Deprem nedeniyle Konya'ya gelen 7 kişilik aile, evde çıkan yangında yaşamını yitirdi

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinden deprem nedeniyle Konya'nın Karatay ilçesine gelen 7 kişilik aile, evde çıkan yangın sonucu çatının çökmesiyle hayatını kaybetti.

İHA'nın aktadığına göre, yangın, saat 03.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Keçeciler Mahallesi Sırrıağa Sokak’ta meydana geldi. Yangın ihbarı üzerine adrese itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Adrese ulaşan itfaiye ekipleri tek katlı kerpiç evdeki yangına müdahale ederek söndürdü.

Yangında evin bir bölümü de çöktü. İtfaiye ekipleri, evde soğutma çalışması yaparken, yangınla birlikte yıkılan odanın enkazında Suriyeli olduğu belirtilen anne, baba ve 5 çocuğun cansız bedenini buldu.

Anne, baba ve çocuklarının deprem sonrası yakınları tarafından Konya'ya getirildikleri öğrenildi. Aile fertlerinin yangında sırasında evden çıkamadıkları belirtildi. Evde bulunan ve yardım ederken yaralanan 7 kişi de hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayatını kaybedenlerin canswız bedenleri otopsi için morga götürüldü.

AA'nın aktardığına göre ise, hayatını kaybeden ailenin çocuklarından bazılarının zihinsel engelli olduğu, bu nedenle yanan evden çıkamadıkları öğrenildi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlk tespitlere göre, söz konusu evin tek katlı olduğu, evde ev sahibi 6 kişi ve misafir 8 kişilik aile olmak üzere 14 kişinin yaşadığı, çıkan yangın sonucu evde kalanlardan 7 kişinin kurtulduğu ve tedavilerine devam edildiği, 7 kişinin ise vefat ettiği anlaşılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından olay yerinde gerekli incelemeler yapılıp bilirkişi heyeti görevlendirilmiştir. Görevlendirilen bir başsavcı vekilimiz ve iki cumhuriyet savcımız tarafından olayla ilgili soruşturmaya titiz şekilde devam edilmektedir.”

Mahalle sakinlerinden Muhsin Çakır, ailenin, 2 gün önce eve geldiğini anlatarak “Depremzede olduklarından dolayı barınmak için buraya gelmişler. Aile yatak odalarını bu aileye ayırmış. Gece saatlerinde elektrikli ısıtıcı veya sobadan yangın çıkmış. Yangını gördük ama müdahale edemedik. Pencereden bir kız çocuğu kurtarıldı” diye konuştu.