Hatay’da canlı yayında değerlendirme yaparken depremi hissetmesi üzerine bulunduğu alandan dışarıya doğru hızlıca koşmasıyla gündem olan MHP’li vekil Lütfi Kaşıkçı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Vicdanınız kurusun. Rabbim hiç bir kulunu böyle bir acı ile imtihan etmesin” dedi.

Deprem sırasındaki aksiyonuyla gündem olan MHP’li vekil: Rabbim hiçbir kulunu böyle imtihan etmesin

HABER MERKEZİ

İki yıl önce İnşaat Mühendisleri Odası'nı hedef gösteren ve “Bölücülere nefes olan nefesinizi keseceğim” diyen MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem sırasındaki hamlesinin gündem olmasının ardından kendisi hakkındaki yorumlar üzerine Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

MHP’li Kaşıkçı, partisine yakın Bengü Türk TV'de canlı yayın konuğuyken Hatay’da 20 Şubat akşamı gerçekleşen 6,4 büyüklüğündeki depreme yakalanmıştı.

Yardım organizasyonun yapıldığı bir mekanda kentteki durum hakkında konuşan Kaçıkçı, depremi hisseder hissetmez dışarıya doğru koşmaya başlamıştı. MHP’li vekilin bu aksiyonu, sosyal medyada gündem olmuştu.

Kaçış görüntülerinin gündem olması üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kaşıkçı, tweetindeki videoya, “Böyle bir şehirden çıktım. Vicdanınız kurusun. Rabbim hiç bir kulunu böyle bir acı ile imtihan etmesin” şeklinde not düştü.

deprem-sirasindaki-aksiyonuyla-gundem-olan-mhp-li-vekil-rabbim-hicbir-kulunu-boyle-imtihan-etmesin-1129601-1.

“SİZİ PİŞMAN EDECEĞİM”

MHP'li Lütfi Kaşıkçı, 9 Haziran 2021'de TBMM'de düzenlediği basın toplantısında üyesi olduğu TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) yönetiminin "dar kadro tarafından ele geçirildiğini" öne sürmüş, Oda’nın “kendileri gibi düşünmeyen farklı seslere karşı tahammülsüz yaklaşım sergilediklerini” ve “mobbing yaptıklarını” savunmuştu.

Kaşıkçı açıklamasında “Bölücülere nefes olan nefesinizi kesene kadar (mecaz) sizlerle mücadeleme devam edeceğim. Vatansever meslektaşlarımıza açtığınız her soruşturma için sizi pişman edeceğim” demişti.