Dersim'de, yapılması planlanan eylem ve etkinlikler, koronavirüs tedbirleri bahanesiyle 15 gün yasaklandı.

Dersim'de eylem yasağı

Dersim'de Valilik, salgın nedeniyle yeni varyantlar sonrası artan bulaşıcılık riskini kontrol altına almak bahanesiyle 24 Kasım ile 8 Aralık arasında yapılacak gösteri, yürüyüş, miting, toplantı, oturma eylemi gibi etkinliklere yasak getirdi.

Valilik, filyasyon ekiplerine temaslı bilgisini eksik ve doğru vermeyen kişiler hakkında cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz genelinde artışının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve kamu güvenliğinin sağlanması, temel hak ve hürriyetlerin korunması amacıyla bazı tedbirler alınmıştır. Açık alanlarda yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşü, miting, açık yer toplantısı, protesto eylemi, oturma eylemi, açlık grevi, stant açmak, imza kampanyası, konser, şenlik, el ilanı bildiri, broşür dağıtmak, afiş, poster açmak, meşale yakma ve taşıma, konferans, panel, sinevizyon gösterimi gibi tüm eylem ve etkinliklerin 24 Kasım 2021 günü saat 00.01 ile 8 Aralık 2021 günü saat 23.59'a kadar 15 gün süreyle yasaklanmıştır."