Dertli başlangıç

Fenerbahçe 2002 - 2003 sezonunda ayrılan Rüştü’nün yerine Barcelona’dan Enke’yi kiralamıştı. 2009 yılında henüz 32 yaşındayken hayatına son veren Alman kaleci 10 Ağustos 2003 tarihinde Fenerbahçe formasıyla ilk ve son maçına çıkarken yediği hatalı goller sonucu takımı İstanbulspor’a 3-0 yeniliyordu. Dün gece Fenerbahçe O’nun ardından kalesini ilk kez bir yabancıya teslim ediyordu. Ne tesadüftür ki Porto’dan kiralanan Fabiano da kalesinde 3 gol görüyordu. Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Van Persie en son UEFA Avrupa Ligi maçını 27 Kasım 2003 tarihinde Feyenoord formasıyla oynamıştı. Yine yeni transferlerden Volkan Şen sarı lacivert çubuklu formayla ilk santrasını yapıp 90 dakika sahada kaldı.

Maçın daha ilk 10 dakikasında Van Persie ve Volkan Şen ile 5 kere gole yaklaşan ev sahibi son vuruşlarda beceriksizdi. Oyunun temposu yavaş yavaş düşerken ilk yarının ortalarında Fenerbahçe Volkan, Molde ise Singh ile kalecilerin konsantrasyonunu test etti. Maçın 36. dakikasında Fransız hakem Benoit Bastien’in spor programlarına malzeme olacak penaltı kararını gole çeviren Hoiland Norveç temsilcisini de öne geçiriyordu. Fenerbahçe golün ardından maçın başındaki gibi baskı kurmaya başladı. Beklenen gol 42. dakikada geldi. Meireles’in rakip sahasının ilk metrelerinden gönderdiği müthiş pasla ceza sahası içerisinde topla buluşan Nani tek vuruşla topu ağlara yolluyordu.

İkinci yarıya taraflar değişiklik yapmadan başladı. Temsilcimizin daha organize gözüktüğü dakikalarda Norveç’liler organizasyonun İskandinavların işi olduğunu hatırlattılar. Kaptan Hestad’ın 40 yaşında neden sahada olduğunu ispatlarcasına başlattığı atakta Elyounoussi’nin Hoiland’ın ortasına uçarak yaptığı kafa vuruşu konuk takımı bir kez daha öne geçiyordu. Golün ardından Pereira ilk hamlesini Mehmet Topal’ın yerine Fernandao’yu oyuna alarak yaptı. Soğukkanlı Norveç temsilcisi orta sahadaki sayısal üstünlüğünü akıllıca kullandı. 64. dakikada direğe takılsalar da bir dakika sonra Linnes’in ayağından farkı ikiye çıkardılar. Norveç atakları kesilmeyince Pereira Meireles ve Van Persie yerine Alper ve Uygar oyuna alarak orta sahayı sayısal olarak eşitledi. Elyounoussi’nın 84. dakikada ikinci sarı kart görmesi bile Fenerbahçelileri statta tutmaya yeterli olmadı. Baskı ancak uzatma dakikalarında kurabildi ama skorborda yansımadı.