BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in karma eğitimi tartışmaya açan Yusuf Tekin’in “Gerekirse kız okulları açılabilir” açıklamasına destek verdi. Tepki gösterenleri de 'din düşmanlığı' ile suçlayan Destici, "Çalışmalar süratle başlatılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçirilmelidir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Destici, Milli Eğitim Bakanı'na destek verdi, tepki gösterenlere 'din düşmanı' dedi
Fotoğraf: AA

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ‘kız çocuklarını karma eğitim gerekçesiyle okula göndermek istemeyen velilerin tercihlerine göre kız okullarının açılabileceği ve bunda bir sakınca olmadığı'na ilişkin açıklamasına destek verdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Destici, Tekin'in "Gerekirse kız okulları açılabilir" açıklamasına 'tereddütsüz katıldığını ve desteklediğini' yazdı. 

Bakan Tekin'in açıklamasına tepki gösterenleri de 'din düşmanlığı' ile suçlayan Destici, "Binaenaleyh onların zırvalarına aldırmadan çalışmalar süratle başlatılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçirilmelidir" ifadelerine yer verdi. Destici ayrıca, kadın üniversitesi ve kadınlara özel şehir hastanelerinin olması gerektiğini de savundu.

Destici'nin açıklamaları şu şekilde:

"Milli Eğitim Bakanımızın kız çocuklarımız için müstakil okullar açılmasıyla ilgili önerisine tereddütsüz katılıyor ve destekliyorum. Laiklik adı altında buna karşı çıkanların asıl niyetlerinin inanç-din düşmanlığı olduğunu biliyoruz. Binaenaleyh onların zırvalarına aldırmadan çalışmalar süratle başlatılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçirilmelidir. Okullarımızın hangi türde ve ne şekilde olacağına TBMM, seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümet, Çocuklarımızın hangi okula gideceğine de aileleri ve kendileri karar verir. Gerisi lafügüzaf…

Japonya’daki gibi kadın üniversiteleri de açmalıyız. Şehir hastanelerinden başlayarak her ile en az bir kadın hastanesi de planlamalıyız. Hayatımızı, eğitim sistemimizi, üniversitelerimizi ya da hastanelerimizi emperyalist batıya ya da sola göre dizayn etmek zorunda değiliz. İlim nerede ise gidip alırız. Lâkin, yöntemi kendi inanç ve kültür değerlerimize göre kurgulayıp uygulamalıyız."

BOYNUKALIN'DAN DA DESTEK: "O LAİKLİĞİ KALDIRMAK GEREKİR"

Destici'nin açıklamasını alıntılayan Ayasofya'nın eski imamı Mehmet Boynukalın ise skandal ifadalere imza attı.

Bakan Tekin'in sözlerini destekleyen ve paylaşımında açıkça laikliği hedef alan Boynukalın, "Laiklik, kız çocukları için ayrı okul açılmasına engelse, o laikliği kaldırmak gerekir" dedi.