Manisa’da Devlet Bahçeli Köprülü Kavşağı’na, Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in pankartı asıldı. Pankartta, "Sinan Ateş'i torbacılara vurdurtan katil kim?" ifadelerinin yer aldığı görüldü.

Kaynak: Haber Merkezi

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Devlet Bahçeli Köprülü Kavşağı’na, öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in fotoğrafının yer aldığı bir pankart asıldı. 

"Sinan Ateş'i torbacılara vurdurtan katil kim?" ifadeleri yer alan pankart CHP Yunusemre Gençlik Kolları tarafından asıldı. Pankartın asıldığı anların yer aldığı video sosyal medyada çokça paylaşıldı.

CHP Yunusemre İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Arslan'ın olayla ilgili açıklamasının da yer aldığı video, sosyal medyada gündem oldu.

Arslan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz ki geçtiğimiz aylarda Ankara’nın orta yerinde Sinan Ateş’i torbacılara vurdurdular. Kimse görmedi, kimse duymadı ve kimse bilmedi. Eğer ki bu memleketin bir ferdi sırf düşünceleri yüzünden karanlık güçlerce katlediliyorsa hesabını sormak, arkasını aramak da boynumuzun borcudur. Biz gençler olarak artık kaybettiklerimizi anmak veya anılan kişi olmak istemiyoruz. Hangi görüşten olursak olalım, hepimizin tek bir ortak paydası var o da bu memleket. Sinan Ateş için adalet istiyoruz." 

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’nın Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi’nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Saldırı sırasında Ateş'in yanında bulunan arkadaşı Selman Bozkurt, yaralı olarak kurtulmuştu.

Cinayete ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şu ana kadar 21 kişi tutuklandı. Cinayeti işleyen ekibin Ankara'dan İstanbul'a kaçırılmasını planlamakla suçlanan Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ise cinayet akşamı MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılvaz ile aynı evdeyken gözaltına alınmış ancak serbest bırakılmıştı.

Daha sonra bir kez de savcıya ifade veren Demirbaş, 26 Ocak'ta tutuklanmıştı.