Konyaspor, lig lideri Başakşehir'i oldukça zorladığı maçta Orkan Çınar'ın 90+6'daki frikiği direkten dönünce oldukça kritik üç puandan oldu

Direkten dönen 3 puan

Ligde son dört maçını kazanan lider Başakşehir, son dört maçını kazanamayan Konyaspor’a konuk oldu. Her iki takım da sahaya kazanmak için çıkmıştı. Ara transfer döneminde hücum hattını güçlendiren ev sahibi ekibin amacı bir an evvel ateş hattından uzaklaşmak, konuk ekibin ise liderliğini korumaktı.

Maç daha ilk dakikalarda tempolu ve keyifli geçeceğini belli etmişti. Öyle ki Konyaspor henüz 3. dakikada Ferhat’ın kullandığı köşe vuruşunda gole yaklaşıyor, 7’de ise Bourabia’nın ortasında yeni transfer Jahoviç topu ağlara gönderiyor ancak gol Volkan Babacan’a faul yapıldığı gerekçesiyle iptal ediliyordu. Oyunu dengelemeye çalışan Başakşehir, Mahmut ile gole yaklaşsa da rakibin baskısını kırmayı başaramadı. Sakatlanan Mossoro yerini İrfan Can Kahveci’ye bırakırken Konya atakları devam ediyordu. Yarım saat geride kaldığında Başakşehir, bu sezon kalesinde ilk kez bu kadar çok pozisyon veriyor, ilk kez bu kadar çok top kaybı yapıyordu. 30’dan sonra oyunu dengeleyen lider, beklenmedik bir anda Adebayor ile öne geçiyordu. 36’da Emre’nin savunmanın arkasına attığı uzun pasta topla buluşan Adebayor kaleciyle karşı karşıya kalıyor ve şutunu çekiyor, kaleciden seken topu iyi takip eden Togolu yıldız takımını öne geçiriyordu. Temposunu kaybetmeye başlayan Konyaspor, golden sonra yeniden hareketleniyor ancak üçüncü bölgede müsrifliğe devam ediyordu. İlk yarı sona erdiğinde golü arayan taraf Konyaspor, golü bulan taraf ise Başakşehir olmuştu.

İkinci yarıya Konyaspor yine motive başladı. Ev sahibi topa hakim olan taraftı. Ancak Abdullah Avcı’dan gerekli uyarıları alan Başakşehirli oyuncular bu defa topun arkasında hatasız duruyor ve Konyaspor’a göbekten pozisyon vermiyordu. Son yarım saate girdikten sonra teknik adamlar da ilk hamlelerini yapmaya başladılar. Abdullah Avcı 63’te Napoleoni’nin yerine Arda Turan’ı, Mehmet Özdilek ise 66’da Moke’nin yerine Orkan Çınar’ı oyuna alıyordu. Oyuncu değişiklikleri Başakşehir’e yaramıştı. Maç başından beri ilk kez topa daha fazla hakim olmayı başaran Boz Baykuşlar, oyunun temposunu da istediği gibi kontrol etmeye başlamıştı. Son çeyreğe girerken Mehmet Özdilek bir hamle daha yaparak Miloseviç’in yerine Moryke Fofana’yı oyuna alıyordu. Maçın son diliminde Konyaspor’un topa yeniden daha fazla sahip olmaya başlaması, bu değişiklikten ziyade Başakşehirli oyuncuların tercihiydi. Zira Konyaspor oyunun merkezini rakip yarı alana taşısa da, hatasız oynayan Başakşehir savunması karşısında set hücumlarında son derece etkisiz kaldı. Mehmet Özdilek takımının üçüncü bölgedeki yaratıcılık sıkıntısını gidermek için son hamlesini Bourabia’nın yerine Amir Hadziahmetoviç’i, Abdullah avcı ise orta sahada daha fazla top tutabilmek için Visca’nın yerine Gökhan İnler’i alarak yapıyordu.

Maça iyi hazırlandıkları ve iyi konsantre oldukları maç boyunca belli olan ancak gol atmaya muvaffak olamayan Konyasporlu oyuncular maç boyunca yapamadıklarını uzatma dakikalarını sığdırmayı başardılar. Fofana’nın sol çizgiden yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Skubiç skoru eşitliyordu. Golden sonra Konyaspor baskısı devam etti. Maçın son anında kazanılan serbest atış öncesi Emre Belözoğlu bu sezon kırmızı kart gören ilk Başakşehirli olmaya karar veriyor, Orkan Çınar’ın kullandığı serbest vuruş direkten dönüyor ve Konyaspor yıllarca konuşulacak tarihi bir galibiyetten oluyordu.