Dışişleri Bakanlığı, Tunus'ta Nahda Hareketi lideri ve eski Halkın Temsilcileri Meclisi Başkanı Raşid el-Gannuşi’nin tutuklanmasından endişe duyulduğunu bildirdi.

Kaynak: AA
Dışişleri Bakanlığı'ndan Gannuşi açıklaması: Endişe verici

Dışişleri Bakanlığı, dün gözaltına alınan Nahda hareketi lideri Gannuşi'nin tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, yaşananlardan 'endişe duyduğunu' ifade etti.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, toplumun farklı kesimlerini temsil eden siyasetçilere yönelik bu tür tasarrufların, Tunus’un toplumsal barışına fayda sağlamayacağı vurgulandı.

Gannuşi'nin tutuklanmasından endişe duyulduğu belirtilen açıklamada, "Tunus’ta demokratik geçiş sürecinin toplumun tüm kesimlerini içeren, geniş bir uzlaşı temelinde yürütülebildiği takdirde başarılı olabileceğine inanıyoruz. Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de dost ve kardeş Tunus’un barış, refah ve esenliği için katkı sağlamayı sürdürecektir." ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Müslüman Kardeşler’in Tunus kolu En Nahda Hareketi Lideri ve eski Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi, dün gözaltına alımış ve 48 saatlik gözaltı süresinin ardından bugün tutuklanmıştı.