Pandemi gerekçesiyle işçilerini kapalı devre yurt odalarında yaşamak zorunda bırakan Dardanel'in genel müdürlüğü önünde DİSK üyeleri eylem yaptı. Dardanel de bir açıklama yaparak sistemin resmi kurumların önerisi olduğunu ifade etti.

DİSK eylem yaptı, Dardanel'den 'toplama kampı' sistemiyle ilgili açıklama geldi

DİSK üyeleri, Çanakkale'deki Dardanel Gıda Fabrikası'nda uygulanan "kapalı devre çalışma" sistemini protesto etti.

Sendika üyeleri, Tarabya'daki Dardanel Gıda Fabrikası'nın genel müdürlüğü önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptılar. Burada basın açıklamasını okuyan DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan, Dardanel fabrikasında "kapalı devre" çalışma sistemi adı altında üretimin sürdürülmesine tepki gösterdi. Üretimin bu şekilde devam etmesinin hukuk dışı olduğunu savunan Aslan, uygulamadan vazgeçilmemesi halinde suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

DARDANEL'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen ise kapalı devre çalışma adını verdikleri 'toplama kampı' modeliyle ilgili açıklama yaptı. "Bugün itibarıyla üretim tesislerimizde herhangi bir COVID-19 vakası yok" diyen Önen, "kapalı devre çalışma sistemi"nin resmi makamların önerdiği ve tebliğ ettiği bir metot olduğunu söyledi. Önen, "Söz konusu yöntem, içinden geçtiğimiz bu olağanüstü süreçte çalışanlarımızın ve ailelerinin sağlığının korunması için en etkili yöntem olduğu için uygulanmıştır," dedi.

Önen, "Bu hafta sona erecek kapalı devre çalışma sistemi, resmi makamların bizlere önerdiği ve tebliğ ettiği bir metot olup; içinden geçtiğimiz bu olağanüstü süreçte çalışanlarımızın ve ailelerinin sağlığının korunması için en etkili yöntem olduğu için uygulanmıştır. Hepimize düşen en büyük görev ilgili otoritelerin yönlendirmelerine uymak ve onların yol göstericiliğinde tüm önlemleri kararlılıkla uygulamayı sürdürmektir." ifadelerini kullandı.