Gezi Direnişi sırasında "camide bira içildi" iddiasını yalanlayan müezzin Fuat Yıldırım, "Sen nasıl yalanlarsın Cumhurbaşkanımızı" diye saldırıya uğradığını ve ölümle tehdit edildiğini söyledi. Yıldırım'ın açıklamalarına göre, bugün Milli Saraylar İdaresi Başkanı olan Yasin Yıldız ve ekibi pencere kenarına sıkıştırılan ezik bira kutusunu camide gezdirerek fotoğraflayıp 'kumpas' kurdu.

Dolmabahçe müezzini Yıldırım: 'Sen nasıl cumhurbaşkanımızı yalanlarsın' diye saldırdılar

Gezi Direnişi sırasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Camide bira içtiler" açıklamasını yalanlayan ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde CHP’den milletvekili adayı olan müezzin Fuat Yıldırım, "Sen nasıl yalanlarsın Cumhurbaşkanımızı" diye saldırıya uğradığını ve ölümle tehdit edildiğini söyledi. 

Yıldırım, Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yasin Yıldız ve ekibinin camide çekim yapmasının ardından, pencere kenarına sıkıştırılan ezik bira kutusunun camide gezdirilerek çekilmiş fotoğraflarının basında yer bulduğunu anlattı, o dönem elinde silahlar olan altı kişilik bir grubun kendisine, "Sen nasıl yalanlarsın Cumhurbaşkanımızı" diyerek saldırdığını söyledi.

Camiye AKP Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz ve dönemin Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın geldiğini belirten Yıldırım, "Bağış, ‘Bilgilendirir misiniz' dedi. Ayaküstü bilgilendirdik. Ertesi gün Haliç Kongre Merkezi önünde Egemen bey, ‘Fuat hocayla görüştük. ‘İçki içilmedi' dedi. Basın Konseyi'nden tehdit etmişler' dedi. Egemen bey senaryo yazmış" diye konuştu.

"EGEMEN BEY, 'BEYEFENDİ BÖYLE ŞEYLERDEN HOŞLANIR' DEDİ"

Yıldırım, şöyle devam etti: Erdoğan, Afrika gezisinden geri döndü. Birkaç gün sonra bir milyonluk mitingde ‘Gideceksiniz caminin hocasını tehdit edeceksiniz, yalan yanlış haber yazacaksınız' dedi. Eyvah. İş koptu. Tamamen Cumhurbaşkanı aldatıldı. Aradan 10-15 gün geçti. Egemen Bey  camiye geldi. Kucaklamak istedi beni. Dedim ki ‘Ben size doğruları anlatırken siz çarpıttınız olayı, yanılttınız adamı ve bizi tehlikeye soktunuz.' İsmail Bey söylemek mecburiyetindeyim. Eğilip kulağıma ‘Hocam beyefendi böyle şeylerden hoşlanır' cümlesini kullandı cumhurbaşkanımız için” yanıtını verdi.

Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan Yıldırım, özetle şunları söyledi: 

"Bugün Milli Saraylar Başkanı olan Yasin Yıldız, “Meclis Genel Sekreter Yardımcısıyım. Camiyi  görmemiz lazım” diyor. Memurlar korkuyor, açıyor. Yıldız ekibiyle beraber kamerayla çekim yapıyor. Olay yeri inceleme girmeden. Bu delil karartmaktır. Nihayetinde oldu.

İçeri girdim. Dedim ki “Beyefendi, siz izinsiz çekim yapamazsınız, suç işliyorsunuz.”

Pencerenin önünde olan bira kutusu yerdeydi. Cami içinde, yerde. Halının üzerinde.

Çıkarttım onları. Kapıları kilitledim.

Ertesi gün oldu. Radikal Gazetesi'ni açıyorum. Manşet. Bira kutusu mihraba atılmış, zumlanmış. Minbere atılmış, zumlanmış. Caminin göbeğine atılmış, zumlanmış. Sanki o bira kutusu, 10 tane bira kutusu.

Ondan başka (Yasin Yıldız) kimse girmedi. Boş bira kutusu vardı. İçti mi, biri provokasyon için mi koydu, dışarıdan mı getirdi, bilmiyoruz.

İçki içildiğini görseydik, biz o adamı yaşatır mıydık. Öyle bir anlatılıyor ki sanki masa kuruldu, alem yapıldı. Hatta bazı densizler öyle bir noktaya getirdiler ki, camide söylenmeyecek laflar."