DSP'den istifa eden Adalar Belediye Meclisi Üyesi Muzaffer Yıldırım ve önceki dönem AKP Adalar Gençlik Kolu Başkanı Muhammet Çiftçioğlu’nun da aralarında bulunduğu 150 kişi bugün törenle CHP'ye katıldı.

Kaynak: ANKA
DSP'den istifa eden Adalar Belediye Meclis Üyesi Yıldırım, CHP'ye katıldı
Fotoğraf: ANKA

Demokratik Sol Parti'den geçen hafta istifa eden Adalar Belediye Meclisi Üyesi Muzaffer Yıldırım ve önceki dönem AKP Adalar Gençlik Kolu Başkanı Muhammet Çiftçioğlu Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı.

CHP Adalar İlçe Başkanlığı, Anadolu Kulübü'nde CHP'ye katılım töreni düzenledi. Törende, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'ye katılan 150 kişiyi temsilen aralarında DSP Belediye Meclisi üyeliğinden geçen hafta istifa eden Muzaffer Yıldırım, Anavatan Partisi önceki dönem İlçe Başkanı Ömer Çolak, DSP önceki dönem meclis üyesi ve İlçe Başkanı Müslüm Şahin, önceki dönem AKP Adalar Gençlik Kolu Başkanı Muhammed Çiftçioğlu’nun da bulunduğu yeni rozet taktı.

CHP Adalar’da 2023 yılının ilk 4 ayında yüzde 15 oranında üye artışı yaşandı. Yeni katılımlarla, 13 bin 353 seçmeni bulunan Adalar ilçesinde seçmenin yaklaşık yüzde 12’si CHP üyesi oldu.

Kaftancıoğlu, törende yaptığı konuşmada, “Aramıza yeni katılan, bundan sonra terimizin ortağı olacak, akıl için, adalet için, ahlak için bizim terlerimizin kendini karıştıracak aramıza yeni katılan, kadın, erkek, genç kardeşlerim CHP ailesine hoş geldiniz" dedi.

Kaftancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP, aslında kadınıyla erkeğiyle cesur insanların partisi. Bu salonlar 29 gün sonra Cumhurbaşkanlığı koltuğunda sizlerin sayesinde oturacak olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yani 13. Cumhurbaşkanımızın inancıyla, azmiyle, birikimiyle, emeğiyle ve asla ve asla vazgeçmeyerek, bu kötülüğü, bu iktidardan gönderecek olması kararlılığıyla bu şekilde oluyor.

"İKTİDAR ELİYLE YAŞATILAN BİR FELAKET TABLOSU"

Ülkemizde çok büyük bir depremi yaşadık. Hakikaten oraya giden görenler, gitmese bile hissedenler vardır. Deprem öncesinde çok şey yapılabilirdi. Asıl depremden sonra iktidar eliyle yaşatılan bir felaket tablosu. Bakın bir depremzedenin bizzat söylediği: 'Ben depremi belki unutabilirim ama o depremden sonra yaşadığım ve bana yaşatılan üç günü asla unutamam.' Bunu neden söylüyorum biliyor musunuz? Bunu bugün üzümün sapı, çöpü demeden, bugün kendi kişisel ve siyasal duygularınız, düşünceleriniz varsa bugün bu depremzede vatandaşımıza ve milyonlarca kardeşimize bir kez daha bunu yaşamaması için bu iktidardaki kötülüğü göndermenin sorumluluğuyla hep beraber uykusuz gecelerde, günlerde çalışmamız gerekiyor."