DSP Genel Başkanı Aksakal, gündemi değerlendirdi. Asgari ücret çalışmalarına değinen Aksakal, "2024 yılında ikinci kez değerlendirilmeyeceği de öngörülen asgari ücret 20 bin liranın altında olmamalı" diye konuştu.

Kaynak: AA
DSP Genel Başkanı Aksakal: Asgari ücret 20 bin liranın altında olmamalı
Fotoğraf: AA

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Önder Aksakal, 2024 yılı için belirlenecek asgari ücretin 20 bin liranın altında olmaması gerektiğini söyledi.

Aksakal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinen Aksakal, saldırıların tam bir katliam ve soykırım haline dönüştüğünü söyledi. Aksakal, "Bu durum asla kabul edilemez. Böyle bir manzara karşısında kendisine 'insanım' diyen hiçbir canlı sessiz kalamaz, kalmamalıdır" diye konuştu.

Başta dünyanın gelişmiş ülkeleri olmak üzere, bölge ülkelerinin Gazze'de yaşananlara sessiz kaldığını vurgulayan Aksakal, şunları kaydetti:

"100 yıl önce başaramadıklarını bugün bir kez daha deneme gafletinde bulunan Batılı emperyalist devletler, Çanakkale'de yaşadıklarını, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Ege'de uğradıkları hüsranları unutmuş görünüyorlar. Aynı inanca tabi olduğumuz Filistin halkını topyekün ortadan kaldırma girişimine karşı daha fazla sessiz kalınamayacağı açıktır. 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkemiz saklı kalmak koşuluyla şu da çok iyi bilinmelidir ki Türk milleti uysal koyun değildir. Özellikle kendileriyle müttefik olduğumuz devletlerin bunu çok iyi algılaması ve değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum."

İsrail'in yaptığının "dağdan gelip bağdakini kovmak" olduğunu ifade eden Aksakal, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

"İNSANLARIMIZ ENFLASYONA KARŞI KORUNMALI"

2024 yılı asgari ücret miktarının tespiti ile zor şartlarda yaşam sürdüren emeklilerin beklentilerinin karşılanmasının büyük önem taşıdığını dile getiren Aksakal, resmi rakamlar değerlendirildiğinde bile Türkiye'de açlık sınırının 15 bin lirayı, 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının ise 45 bin lirayı geçtiğini söyledi.

Aksakal, "Asgari ücretle yaşamını sürdürmek durumunda olan insanlarımızın ve geçim sıkıntısını en üst seviyede yaşayan toplum kesimlerinin enflasyona karşı mutlaka korunması gerekir. 2024 yılında ikinci kez değerlendirilmeyeceği de öngörülen asgari ücret 20 bin liranın altında olmamalıdır" dedi.