2022 FIFA Dünya Kupası yarı final maçında Fransa, Fas'ı 2-0 mağlup ederek finale yükseldi ve Arjantin'in rakibi oldu.

Dünya Kupası'nda final: Fransa, Arjantin'in rakibi oldu
Fotoğraf: AA

2022 FIFA Dünya Kupası yarı final maçında Fransa ile Fas karşı karşıya geldi. Al Bayt Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Fransa 2-0 kazandı.

Fransa'ya galibiyeti getiren golleri 5. dakikada Theo Hernandez ile 79. dakikada Kolo Muani kaydetti.

Bu sonucun ardından son şampiyon Fransa, Dünya Kupası'nda finale yükselirken Fas, turnuvaya veda etti.

Fransa final mücadelesinde 18 Aralık Pazar günü Arjantin'le karşılaşacak. 17 Aralık Cumartesi günü de Fas ile Hırvatistan üçüncülük maçına çıkacak.

FAS İLK KEZ RAKİPTEN GOL YEDİ

Fas, Dünya Kupası'nda oynadığı 6. maçta ilk kez rakip takım oyuncularından gol yedi.

Dünya Kupası'nda F Grubu'nda yer alan Fas, Hırvatistan ile golsüz berabere kaldı, Belçika'yı 2-0 mağlup etti. Arap temsilcisi, Kanada'yı 2-1 mağlup ettiği maçta kalesindeki tek golü Naif Aguerd'in ters vuruşuyla ağlarında gördü. Son 16 turunda İspanya'yı 0-0 sona eren mücadelede penaltılarla geçen Fas, çeyrek finalde de Portekiz'i 1-0 yenerek adını yarı finale yazdırmıştı.

SAİSS MAÇA DEVAM EDEMEDİ

Fas'ın kaptanı Romain Saiss sakatlığı nedeniyle maça devam edemedi.

Karşılaşma öncesinde de adalesinde sakatlığı bulunan Saiss ilk 11'de sahaya çıktı ancak ağrısı nüksedince karşılaşmanın 21. dakikasında yerini Selim Amallah'a bıraktı.

LLORİS, NEUER'İN REKORUNU EGALE ETTİ

Fransa kalecisi Hugo Lloris, Fas karşılaşmasıyla birlikte Dünya Kupası'ndaki 19. maçına çıktı ve Alman kaleci Manuel Neuer'e ait olan bu kulvarda en fazla forma giyen kaleci rekorun egale etti.

Bu sıralamada Brezilyalı eski file bekçisi Taffarel de 18 maçla Alman Sepp Mayer ile birlikte Lloris ve Neuer'in ardında yer alıyor.