Eski eşinin iş yerlerine yönelik kurşunlamaya azmettirmek suçlamasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Ece Ronay ve 5 kişi emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ronay’ın ifadesi yaklaşık 1 saat sürdü. Ronay'ın adli kontrol şartı ile serbest bırakılması talep edildi.

Kaynak: İHA
Ece Ronay adliyeye sevk edildi

İstanbul ve Kocaeli'nde iki iş yerinin kurşunlanmasına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul Pendik'teki güzellik salonu ile Kocaeli Gebze'de bulunan galeriye motosikletli kişilerce ateş açılmasına ilişkin soruşturma devam ediyor.

Bu kapsamda, eski eşinin iş yerinin kurşunlanmasını azmettirdiği iddia edilen sosyal medya fenomeni Ece Ronay'ın da aralarında bulunduğu 6 şüphelinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesindeki işlemleri sona erdi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesine sevk edilen Ece Ronay ve 4 şüpheli Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda ifadesi alınmak üzere savcılığa götürüldü.

Yaşı küçük olan bir şüpheli ise Çocuk Suçları Soruşturma Bürosuna sek edildi.

Ece Ronay’ın ifadesi yaklaşık 1 saat sürdü. 

***

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya ünlüsü Ece Ronay'ın adının geçtiği 3 silahlı saldırı vakası 1 hafta içinde yaşanmıştı.

Ronay'ın Bağdat Caddesi'nde bulunan güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırının ardından son olarak Gebze'deki salonu da 3 Aralık'ta kurşunlanmıştı. Ece Ronay’ın eski eşi Mehmet Bilir ise yaklaşık 3 hafta önce İstanbul Kurtköy’deki iş yerinin kurşunlandığını açıklamıştı.

Ece Ronay, söz konusu iş yerinin kendisi tarafından mı kurşunlatıldığı sorusuna “Kesinlikle hayır” yanıtını vermişti. Ronay, sosyal medya hesabından da saldırının sorumluluğunu reddettiği ve Mehmet Bilir’i hedef aldığı paylaşımlar yapmıştı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmaların ardından işyerlerini kurşunladıkları tespit edilen 5 şüpheli ile bu kişilerin azmettirdiği değerlendirilen Ece Ronay gözaltına alınmıştı.

Operasyonda şüphelilerin telefonlarına el konulmuştu. Söz konusu cihazlar incelenmek üzere siber suçlarla mücadele şube müdürlüğü ekiplerine teslim edilmişti.