CHP, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni Anayasa Mahkemesi'ne taşımaya hazırlanıyor. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Ek MTV'yi Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Bunu yurttaşlarımız ödemek zorunda değil" ifadesini kullandı. Üst üste yapılan zamlar hakkında da konuşan Başarır, "Siz eğer ki bir konuda feragat edecekseniz, 85 milyonun cebine gözünüzü dikmeyin. Uçaklarınızı, o korumalarınızı, yazlık sarayınızı ve diğer giderlerinizi kısın" dedi.

Kaynak: AA
Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi, AYM'ye taşınıyor
Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını söyledi.

Herkesin MTV konusunda davalarını açarak tepki göstermesi gerektiğini kaydeden Başarır, 

Konuya illişkin basın açıklaması yapan Başarır, şunları söyledi:

"Bize oy veren vermeyen, seçimlerde özellikle haklarını savunduğumuz memur, emekli, işçi, çiftçi kandırıldınız. Üç aylık çirkin senaryo ile kandırıldınız. Sizin haklarınızı yine muhalefet olarak biz savunacağız. Herkes bence MTV'den, dava açmalı ve tepki vermeli. Türkiye sahipsiz kalmayacak. Biz de (ek MTV'yi) Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Bunu yurttaşlarımız ödemek zorunda değil."

"SARAY REJİMİ 85 MİLYONA YÜK OLARAK EK VERGİLERİ GETİRDİ" 

Bazı ürünlerde yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranının yüzde 20'ye, bazı ürünlerde ise yüzde 8 olarak uygulanan KDV'nin yüzde 10'a çıktığını anlatan Başarır, bunun iğneden ipliğe her şeye zam anlamına geldiğini söyledi.

Pasaport harçlarına, tapu ve noter masraflarına da zam geldiğini ifade eden Başarır, şöyle konuştu:

"Seçimi mi beklediniz? MTV 2 katına çıkıyor. Deprem için yapıyorsun, seçim sonrası yapıyorsun. Bu sabah zam yağmuruyla uyanıyoruz. Biz seçimden önce de seçimden sonra da bu ülkenin temel sorununun ekonomi, yoksulluk, geçinememe olduğunu söylemiştik. Bunu kamunun, devletin, yani sarayın, bürokrasinin küçültülerek, devlet giderlerinin minimum seviyeye getirilerek yapılmasını önermiştik. Bunların hiçbirinde küçülme yapmayan, feragat etmeyen saray rejimi bugün 85 milyonun sırtına yük olarak bu ek vergileri, zamları getirdi. Bunu kabul etmek mümkün değil."

"UÇAKLARINIZI, YAZLIK SARAYLARINIZI KISIN"

Ali Mahir Başarır, "seçim döneminde insanların iradesinin fesada uğratıldığını" ancak bugün gerçeğin ortaya çıktığını söyledi.

KDV'nin artmasının iğneden ipliğe her şeye zam anlamına geldiğini savunan Başarır, "Siz eğer ki bir konuda feragat edecekseniz, 85 milyonun cebine gözünüzü dikmeyin. Uçaklarınızı, o korumalarınızı, yazlık sarayınızı ve diğer giderlerinizi kısın. Bu zamları gözden geçirin. Bunu mutlaka yapmalısınız" dedi.

Cumhurbaşkanının genel bütçeye ilişkin borçlanma yetkisinin de artırıldığını dile getiren Başarır, bunun ek bütçe anlamına geldiğini öne sürdü. Başarır, ek bütçenin Meclise gelmesini ve konunun konuşulmasını istedi.