Ekonomistler, yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın açıkladığı yılın ilk enflasyon raporunu değerlendirdi. Uğur Gürses, "Beklentileri çıpalamanın daha önemli olduğunu düşündükleri açık. İleride tahminlerin birkaç puan sapması göze alınmış" derken Veysel Ulusoy ise "TÜİK binasındaki 8. Kat denetime açılmadan, merkez bankası raporunun bir ekonomik anlamı yoktur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi
Ekonomistler 'enflasyon raporunu' nasıl değerlendirdi?
Fotoğraf: AA

Ekonomistler, yeni Merkez Bankası Fatih Karahan'ın açıkladığı 2024 yılının ilk enflasyon raporunu değerlendirdi.

Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan ekonomistlerden Uğur Gürses, MB'nin enflasyon tahminini değiştirmediğini anımsatarak "Beklentileri çıpalamanın daha önemli olduğunu düşündükleri açık. İleride tahminlerin birkaç puan sapması göze alınmış" dedi.

Prof. Dr. Veysel Ulusoy ise Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) dikkat çekerek "TÜİK binasındaki 8. Kat denetime açılmadan, merkez bankası raporunun bir ekonomik anlamı yoktur" ifadelerini kullandı. 

Hayri Kozanoğlu, TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay hakkında, "Bu kadar karışık ve agresif konuşan bir merkez bankası yetkilisine rastlamadığımı söyleyebilirim" değerlendirmesinde bulundu.

Tunç Şatıroğlu, "Ek bir faiz artışı gerektiğini şu an değerlendirmiyoruz." Enflasyonla mücadele buraya kadarmış. Negatif reel faize devam" diyerek tepki gösterdi.

Ekonomistlerin paylaşımları şöyle: