Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan Emek Partisi, seçime Yeşil Sol Parti listelerinden kendi adaylarıyla gireceğini açıkladı. Partiden yapılan bilgilendirmede ‘alan boşaltma’ ve ‘çok parti-tek liste’ formülleri için yapılan görüşmelerden sonuç alınamadığı belirtildi.

EMEP kararını duyurdu: “Yeşil Sol Parti listelerinden seçime gireceğiz”

HABER MERKEZİ

Emek Partisi (EMEP), 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekilliği seçimlerine ilişkin kararını kamuoyuyla paylaştı.

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleriyle, alan boşaltma yöntemi ve çok parti-tek liste formülüyle yapılan görüşmelerde sonuca ulaşılamadığını aktaran EMEP, seçime Yeşil Sol Parti listelerinden kendi adaylarıyla gireceğini duyurdu.

EMEP Genel Yönetim Kurulu tarafından açıklamada, “İttifakımızın seçimlerden güçlü bir şekilde çıkması için seçim yeterliliği olan partilerin alan boşaltma yöntemi ve çok parti-tek liste formülüyle seçimlere girmesinin önemli olacağını bugüne kadar her vesileyle vurguladık. Bu yöntemin; ittifakımızın genişlemesi ve güçlenmesi için yeni katılım ve seçim iş birlikleri bakımından da yararlı olacağını dile getirdik” denilerek şöyle devam edildi:

“Ancak, ittifakımızın bileşenleri ve dost güçlerle yaptığımız görüşmelerde bu sonuca ulaşamadık. Gelinen noktada partimiz; somut politik koşulları ve halkımızın kendi talepleri için sürdürdüğü mücadelenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak:

1- Emek ve Özgürlük İttifakı’nın geleceği, gelişmesi ve güçlenmesi,

2- İşçi sınıfı başta olmak üzere emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçlerin parlamentoda temsil edilmesi için,

Yeşil Sol Parti listelerinden, kendi adaylarıyla seçimlere katılmaya karar vermiştir.”