CHP'li Özgür Özel'in gündeme getirdiği ve İçişleri Bakanı Soylu'nun danışmanı Emin Şen'e ait olduğunu belirttiği "eminimsi" hesabının geçmiş yıllara ait paylaşımlarına ulaşıldı. Söz konusu paylaşımlarda FETÖ lideri Gülen'e övgüler ve Anıtkabir'in 2023'te 'yıkılacağına' ilişkin ifadeler yer aldı.

Emin Şen'in, 'eminimsi' adıyla yaptığı iddia edilen paylaşımlar ortaya çıktı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen’le ilgili açıklamalarının ardından Şen'in "eminimsi" kullanıcı adıyla yaptığı bazı sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı.

Paylaşımlarda FETÖ lideri Fetullah Gülen ve AKP'nin barıştırılması, Anıtkabir'in 2023'te yıkılacağı gibi ifadeler yer alıyor.

paylasim-1113054-1.

paylasim-1113053-1.paylasim-1113052-1.

T24'ün aktardığına göre, Soylu'nun da 28 Aralık 2013 tarihinde şu an firari olarak aranan Emre Uslu ve "eminimsi" kullanıcılarıyla sosyal medya hesabından etkileşimi olduğu görüldü.

Uslu'nun "Buyurun @suleymansoylu @eminimsi ile iş başında" paylaşımına Soylu, "ne var bunda. düzeltiyorum bu geziden epey önce. ocak 2013 olabilir. Ama onu hedef göstermen bariz hata. Yakışmadı..." yanıtını verdi. Ayrıca Uslu'nun paylaşımında, "eminimsi" isimli kullanıcının Soylu ile 'ajans' fotoğrafını yüklediği görülüyor.

paylasim-1113055-1.

Söz konusu paylaşımların yapıldığı profil daha sonra kapatıldı.

paylasim-1113056-1.

ÖZEL NE DEMİŞTİ?

CHP'li Özel, Bakan Soylu'nun 8 bin kişilik troll ordusu olduğunu açıklamış, başında ise bakan müşaviri olduğunu söylediği Emin Şen'in yer aldığını kaydetmişti. Özel ayrıca Emin Şen'in sosyal medya yönetimi için kamudan yüzbinlerce dolarlık ihaleler aldığını açıklamıştı.

CHP'li Özel konuya ilişkin yaptığı açıklamada Emin Şen'in sosyal medyada "eminimsi" ismiyle paylaşımlarda bulunduğunu bildirmişti. Özel, “İçişleri Bakanlık Müşaviri Emin Şen. Sosyal medya ismiyle ‘eminimsi.’ Trol başı. Müşavir olarak şirket bile kuramaz ama bu kurmakla kalmamış kamu kurumlarından ihale almış. Buzdağının görünen kısmı 24 milyon lira... Tümü Soylu’yla bağlantılı…” ifadelerini kullanmıştı.