Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve üç ayrı kentin yetkili birimlerine gönderilen rapora göre 8 Şubat 2022 tarihinde Girne’de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Halil Falyalı'nın kardeşi Hüsnü Falyalı, ağabeyinin intikamını almak için görevlendirdiği 4 kişiyi Türkiye'ye gönderdi.

Emniyet raporu: Halil Falyalı'nın kardeşi intikam almak için dört kişiyi Türkiye’ye gönderdi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre, Kıbrıs’ta öldürülen yasa dışı bahis baronu Halil Falyalı’nın kardeşi Hüsnü Falyalı, ağabeyinin intikamını almak için harekete geçti.

Kardeş Falyalı, ağabeyinin ölümünden sorumlu tuttuğu kişiyi öldürmesi için 4 kişiyi Türkiye’ye yolladı. 

Halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın haberine göre İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı ve 3 ayrı ilin (İstanbul, Hatay, Gaziantep) yetkili birimlerine bir rapor gönderdiği ortaya çıktı.

2 HAZİRAN'DA TÜRKİYE'YE GELDİLER

Raporda, Falyalı’nın bu arayış sürecinde kendisiyle beraber çalışan H. K., C. L., F. K. ve S. Ç. isimli kişileri Türkiye’ye gönderdiği kaydedildi.

Raporda ayrıca Falyalı’nın, görünürde bu kişileri ‘beğenmediği’ gerekçesiyle Türkiye’ye gönderdiği ancak asıl amacının Cemil Önal’ı öldürtmek olduğu kaydedildi. ‘İnfaz ekibi’ olduğu iddia edilen 4 kişinin farklı farklı havalimanlarını kullanarak 2 Haziran günü Türkiye’ye geldiği raporlandı.

Raporda, Hüsnü Falyalı’nın, cinayet davasında tutuklu bulunan ağabeyinin korumaları Türkistan Gülce ve Halil Işık’ı da cinayetten sorumlu tuttuğu, bu kişilerle onların tahliye edilmesi durumunda ‘hesaplaşacağı’ da belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tüm bu istihbari bilgilere dair önlem alınmasını istedi.

GÖNDERİLEN 4 KİŞİDEN 3'Ü SABIKALI

Öte yandan Falyalı’nın Türkiye’ye gönderdiği öne sürülen 4 isimden sadece birinin sabıkası bulunmuyor. Diğer 3 ismin, “Kasten yaralama, dolandırıcılık, mala zarar verme, suç işlemek amacıyla örgüt kurma” gibi çok sayıda suçtan sabıka kayıtları mevcut.

HALİL FALYALI CİNAYETİ

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarda Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Kıbrıs'a gittiğinde Halil Falyalı'nın misafiri olduğu ve bu kişinin uyuşturucudan elde ettiği ‘para trafiğini’ yönettiğin" iddia etmişti. Ayrıca Falyalı’nın elinde siyasilere şantaj görüntüleri olan arşivin bulunduğunu iddia ediyordu. Falyalı 8 Şubat 2022 tarihinde Girne’de uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü.