En düşük emekli maaşı yüz binlerce emekli yurttaş tarafından araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’in son ifadelerinden sonra en düşük emekli maaşının yükseleceğinin sinyali yakılmıştı. Dün bir canlı yayına katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşının tutarıyla ilgili çalışmanın tamamlandığını ve en düşük emekli maaşının ne kadar olduğunu duyurdu. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar oldu, EYT’lileri kapsayacak mı?

En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? EYT'lileri kapsayacak mı?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en düşük emekli maaşını dün ekranlardan duyurmasının ardından yüz binlerce emekli yurttaş en düşük emekli maaşının ne kadar olduğunu araştırıyor. Yıl başında 3.500 liradan 5 bin 500 liraya yükselen en düşük emekli maaşı gerçekleştirilen son çalışma ile yüzde 36 zamlandı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

en-dusuk-emekli-maasi-ne-kadar-oldu-eyt-lileri-kapsayacak-mi-1141481-1.

En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Dün akşam bir televizyon programında canlı yayına katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşının ne kadar olduğunu duyurdu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, “En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.” Dedi.

Bu açıklamaya göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı en düşük maaş tutarı 7 bin 500 lira çıktı.

en-dusuk-emekli-maasi-ne-kadar-oldu-eyt-lileri-kapsayacak-mi-1141482-1.

Bayram ikramiyeleri de yükselebilir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün ile dün bu duyuru öncesi gerçekleştirdiği görüşme sonrası en düşük emekli maaşını ve bayram ikramiyelerini yükseltecek modeller üzerinde çalıştıklarını söyledi.

EYT’lileri kapsayacak

Bakan Bilgin, tüm bu düzenlemelerin EYT’lileri de kapsayacağını ifade etti.

En düşük emekli aylığının artırılması ne anlama geliyor?

Çalışma Yaşamı Uzmanı ve Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak” açıklamasının sosyal medya üzerinden yorumladı.

Emekli maaş zammının ne anlama geldiğini madde madde açıklayan Çelik, emekli maaşına yönelik hamlenin seçime yönelik bir hamle olduğunu vurguladı.

Aziz Çelik, emekli aylıklarının yasayla artırılabileceğini ve bu konuda yetkinin TBMM’de olduğunu söyledi. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 lira olmayacağını belirten Çelik, yasa çıkması durumunda 7 bin 500 liranın altındaki aylıkların Hazine tarafından 7 bin 500 liraya tamamlanacağını belirtti.

Çelik, “Emeklilerin kök aylıkları aynı kalacak. Gelecekteki zamları kök aylıkları üzerinden alacaklar, 7 bin 500 TL üzerinden değil. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL yükseltilmesinin 7 bin 500 TL'den fazla emekli aylığı alanlara bir faydası olmaz” ifadelerini kullandı.