MASAK incelemesinin ardından haklarında soruşturma başlatılan Dilan Polat ve Engin Polat çiftine operasyon düzenlendi. İstanbul merkezli 6 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda Polat çifti ile birlikte 17 şüpheli gözaltına alındı, 13 şüphelinin ise arandığı öğrenildi. Öte yandan Polat çiftinin evinde yapılan aramada tapu ve faturaların da içerisinde bulunduğu 80 sayfa evrak ele geçirildi.

Kaynak: AA-DHA
Engin Polat ve Dilan Polat İstanbul’da gözaltına alındı
Fotoğraf: AA

Kara para akladıkları ve vergi kaçırdıkları iddia edilen, İstanbul’da daha önce haklarında soruşturma açılan ve şirketlerinde arama yapılan Dilan Polat ve Engin Polat çifti gözaltına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve Dilan Polat haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılmış, şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyallerle defterlere el konulmuştu.

SAHTE FATURA İLE ŞİRKET HESAPLARINA 200 MİLYON TL PARA GİRİŞİ YAPILMIŞ

MASAK ön raporuyla birlikte Polat çiftinin birinci derece yakınlarının hesaplarına tasfiye halinde olan 3 şirketten sözde ticaret yapılmış gibi gösterilerek sahte fatura kesildiği tespit edildi. Bu şirketlerden hesaplara 200 milyon lira para girişi olduğu, söz konusu paranın yine aile üyelerine ait şirketler arasında transfer edilerek en son Engin Polat’ın sahip olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplandığı, bu parayla gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı belirlendi.

Raporla birlikte önce Polat çiftinin ve birinci derece yakınlarının mal varlıklarına da el konuldu. Daha sonra vergi müfettişleri polisle beraber çifte ait 15 ayrı iş yerinde arama yaptı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Çalışmaların ardından gece saatlerinde Polat çifti hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 

Kararla birlikte İstanbul, Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da da eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Operasyonlar kapsamında Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Sıla Doğu ve Ahmet Gün’ün de aralarında bulunduğu toplam 17 kişi gözaltına alındı. Ekipler firari durumdaki 13 kişinin yakalanması için de çalışmaların devam ettiği bildirilirken, evde yapılan aramada tapu ve faturaların da içerisinde bulunduğu 80 sayfa evrak ele geçirildiği kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ikametlerinde gözaltına alınan Polat çifti ve beraberindekiler, işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirildi.

Şüpheliler işlemleri için emniyete götürülürken, yakalama ve arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Gözaltındaki şüphelilerin de emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtilirken, şüphelilerin 4 gün emniyette kalacağı en son Engin Polat ile Dilan Polat'ın ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

"KAÇMA YÖNÜNDEKİ TESPİTLER NEDEN OLMUŞ"

Sosyal medya platformu X üzerinden paylaşım yapan gazeteci Murat Ağırel ise, gözaltı kararına, kaçmaya hazırlandıkları yönündeki tespitlerin neden olduğunu yazdı.

Ağırel'in paylaşımı şöyle:

"Polat ailesinin acil şekilde gözaltına alınmasının nedenini öğrendim. MASAK raporu daha hazırlanmamış. Hali hazırda Savcılık birden fazla Masak raporu bekliyor. Buna rağmen neden gözaltı yapıldığını sorduğumda ise aldığım cevap; kayıtlı mernis adreslerin güncellenmesi, güncellenen adreslerin oturum olmayan boş adreslere taşınması ve kaçmaya hazırlandıkları yönündeki tespitler neden olmuş."