Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni’ne video konferansla katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PKK'nın Van'da uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıyı CHP'liler Adana'da hakaret ve yumrukla yapmıştır” ifadelerini kullandı

Erdoğan’dan abes kıyas: PKK'nın silahla yaptığını CHP hakaretle yaptı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale 1915 Köprüsü Kule Tamamlama Töreni’ne video konferansla katılarak konuşma yaptı.

Konuşmasında ‘terörle mücadeleden’ söz eden Erdoğan, PKK ve FETÖ’nün isimlerini sayarak, “Sınırlarımız içinde ve dışında tüm terör örgütlerine hayatı zindan edeceğiz. Devletin askerine, polisine, vatandaşlarına hizmet için çalışan görevlilerine saldıranlar bunun bedelini en ağır şekilde ödeyecektir” dedi.

SİLAHLI SALDIRIYLA KIYASLADI

Erdoğan konuşmasında Adana’da Vefa Sosyal Destek Grubu’na yönelik saldırı iddialarına da gönderme yaparak, “PKK'nın Van'da uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdiği saldırıyı CHP'liler Adana'da hakaret ve yumrukla yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Adana'da, Yüreğir Kaymakamlığı'na bağlı Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleriyle yaşadığı tartışma sonucu gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım hakkında, itiraz üzerine yeniden gözaltı kararı çıkartılmıştı.

CHP’YE YÜKLENMEKTEN VAZGEÇMEDİ

Erdoğan, farklı konular üzerinden de CHP’ye yüklenmeye devam etti. CHP’nin, hükümetin hizmetlerini engellemeye çalıştığını öne süren AKP’li Cumhurbaşkanı, şunları söyledi:

“Bu süreçte sağlık alanında 18 yıldır büyük çabalar ve mücadeleler sonucunda ülkemizi getirdiğimiz yerin önemini hep birlikte çok daha iyi görüyoruz. Yurdun dört bir köşesine binlerce hastane inşa ettik. Bunların içlerini en modern cihazlarla donattık. Sağlık çalışanlarımızın sayısını 1 milyonun üzerine çıkarttık. Dünyada eşi benzeri olmayan Genel Sağlık Sigortası sistemiyle tüm vatandaşlarımızı, 88 liradan başlayan katkılarla sağlık hizmeti güvencesine kavuşturduk. Biz tüm bunları yaparken, CHP'nin başını çektiği bir kesim, hep işlerimizi engellemenin, yalan ve iftira ile önümüzü kesmenin gayreti içindeydi. Şehir hastaneleri projelerimize demediklerini bırakmadılar ama onlara rağmen ülkemizi şehir hastaneleriyle donatmayı sürdürüyoruz.”

'ASIRLARIN HAYALİ BİZE NASİP OLDU'

Erdoğan köprüyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Esasen Çanakkale Boğazı'na köprü inşaatı, asırların hayalidir. Ülkemizde pek çok hayal gibi bunu da gerçeğe dönüştürmek, hamdolsun bize nasip oldu. Köprünün 2023 metrelik orta açıklığı, 2023 hedeflerimizin de ifadesidir. Bu rastgele konulmuş bir hedef değildir. Kendi alanında 'dünyanın en uzunu' unvanına sahip bu köprü, asırlar boyunca 1915 Çanakkale Zaferimizin sembolü olarak Boğaz'ı süsleyecektir. Feribotla 1,5 saat süren Boğaz yolculuğunu köprüyle 6 dakikada tamamlayacak her vatandaşımızın, bu eseri ülkemize kazandıranları şükranla Çanakkale'de destan yazan ecdadı da rahmetle yad edeceğine inanıyorum."