AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile İran arasındaki gerilime ilişkin, "İsrail farklı şeyler söylüyor, İran aynı şekilde farkı görüşler ortaya atıyor. Konuyla ilgili akla ziyan olmayan bir açıklama da yok" eleştirisinde bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan'dan İran ve İsrail'e eleştiri: Akla ziyan olmayan bir açıklama yok

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'da kıldığı cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Pazartesi günü Irak'a gerçekleştireceği ziyarete ilişkin bir soru üzerine, Erdoğan bunun ertelenen bir ziyaret olduğunu, seçimin tamamlanmasıyla bunu gerçekleştireceklerini söyledi.

Bağdat'ta Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüşmeler yapacağını aktaran Erdoğan, "Oradan sonra bir de Erbil ziyareti gerçekleştireceğiz. Erbil'de de Kuzey Irak sorunlarını, aynı zamanda merkezi yönetimle ilgili sorunları görüşme fırsatımız olacak. Bu tabii, aynı zamanda Türkiye-Irak ilişkilerini bir genelleme çatısı altında ele alacağımız konular olacak" diye konuştu.

İSRAİL-İRAN GERİLİMİ

Erdoğan'a İsrail ile İran arasındaki gerginliğine yönelik değerlendirmeleri de soruldu.

Erdoğan, iki ülkeye de eleştirilerde bulunarak, "Şu anda İsrail farklı şeyler söylüyor. İran aynı şekilde farklı görüşler ortaya atıyor. Yani sahiplenme yok. Konuyla ilgili de gerçekten şöyle akla ziyan olmayan bir açıklama da yok. İran'ın yaptığı açıklamalarda şöyle hakikaten 'Bu doğru söylüyor' diyemiyorsunuz. İsrail'inkini zaten hiç diyemiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

ABD'YE ELEŞTİRİ

ABD'ye de eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Bu arada tabii Amerika'yı ileri sürüyorlar. Amerika'nın yaptığı açıklamalarda da 'Haberimiz vardı-yoktu' gibi laflar var. Ve çok daha önemlisi Birlemiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinde de Amerika'nın, son yapılan açıklamalarda İsrail'in yanında yer aldığını görüyoruz. Burada, herkes Filistin'in yanında yer alırken Amerika ne yazık ki burada yine İsrail'in yanında yer almak suretiyle duruşunu ortaya koyuyor. Zaten farklı bir şey beklemiyorduk. Bunu da çok açık, net şekilde görme imkanımız oldu" diye konuştu.

MİÇOTAKİS'İN TÜRKİYE ZİYARETİ

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Türkiye'ye ziyaretine ilişkin sorulan soruya Erdoğan, "Sayın Miçotakis'in ziyareti, bir nevi iade-i ziyarettir. Bu iade-i ziyaret de Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde önemli bir merhaledir. Bu önemli merhale ile ilgili olarak da biz, Türkiye-Yunanistan ilişkilerini çok daha iyi bir konuma taşıyabiliriz. Bunları görüşme fırsatımız olacak" cevabını verdi.