AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de devam eden İsrail saldırılarına yönelik, "İslam ülkelerinin Gazze'deki İsrail zulmüne ortak tepki vermesi ve ortak hareket etmesi için diplomatik temaslarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA
Erdoğan'dan "İslam ülkeleri" mesajı
Fotoğraf: Depophotos

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası alanda İsrail'in işlediği insanlık ve savaş suçlarının gözlerden kaçırılmaması adına yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Erdoğan, "İslam ülkelerinin Gazze'deki İsrail zulmüne ortak tepki vermesi için temaslarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. 

Erdoğan, Şişli'de bir otelde düzenlenen İslam İşbirliği Gençlik Forumu 5. Genel Kurulu'na video mesaj gönderdi. 

Gönderdiği video mesajda, İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırıları anımsatan Erdoğan, şunları söyledi: 

"Bu saldırılar karşısında Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizle tam bir dayanışma içindeyiz. İnsani yardım malzemelerinin ulaştırılmasından kanser hastalarının ülkemize getirilerek tedavilerinin sağlanmasına kadar pek çok adım attık. Uluslararası alanda İsrail'in işlediği insanlık ve savaş suçlarının gözlerden kaçırılmaması adına yoğun çaba harcıyoruz. İslam ülkelerinin Gazze'deki İsrail zulmüne ortak tepki vermesi ve ortak hareket etmesi için diplomatik temaslarımızı sürdürüyoruz. Filistin'de işgal politikaları ve katliamlar sona erince 1967 sınırları temelinde, başkenti Kudüs olan, bağımsız, egemen ve toprak bütünlüğü haiz bir Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadelemizi devam ettireceğiz."