AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakırköy ile Bağcılar arasındaki metro hattının açılışında, "5 yıl bitti. Büyükşehir belediyesi acaba kaç metro hattı yaptı? Yalandan başka bir şey yok. Bu açılışla raylı sistem ağlarını 348 kilometreye çıkarıyoruz" dedi.

Erdoğan, 'dertliyiz' diyerek İmamoğlu'nun sloganına gönderme yaptı
AA

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, Ekrem İmamoğlu'nu metro ve metrobüs yapmadığını ileri sürerek hedef alırken, "Yalandan başka bir şey yok. Rahmetli Kadir Bey’in yaptıklarına sahip çıkıyor. Bizim yaptıklarımıza sahip çıkıyor. Metronun adımı atılıyor, geliyor ona dolgu yapıyor. Sen busun… Yaptığın bir şey yok." ifadelerini kullandı.

5 yıl önce sözü verilen dar gelirliye 100 bin konut projesinde dahi verilen söz tutulamamışken Erdoğan, "İstanbul’un depreme hazırlanması gerekiyor" dedi, "Yarısı Bizden" kampanyası ile övündü. Erdoğan "5 yıl boyunca 650 bin konutun dönüşümünü" yapma vaadinde bulundu. 

31 Mart seçimini İstanbul için "kader seçimi" diye niteleyen Erdoğan, "31 Mart seçimlerinin İstanbul için kader ve karar seçimi olduğu anlaşılıyor. İstanbul kendisi dışında gül koklanmasına tahammülü olmayan bir şehirdir. Yarı zamanlı olarak bu şehri idare edebilecekleri vehmine kapılanların nasıl yanıldıklarını hep birlikte çok acı bir şekilde görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu'nun "Tam yol ileri" sloganını hatırlatan Erdoğan "Bu duvarlardaki hani 'Tam ileri' diyor ya şimdi ona 'Tam ileri yolun açık olsun' demek lazım" dedi.

'Gereken dersi 31 Mart akşamı verelim' diyen Erdoğan, "Çam ve Sakura Hastanesi’nin yolunu yapmadı yolunu… Ulaştırma Bakanlığı’na talimat verdim, hastanenin yolunu yine biz yaptık. Yahu ne işe yarıyorsun. Şunu da ben yaptım de... Yok. Bunları söylerken İstanbul’un dışından birisi olarak değil, bir İstanbullu olarak söylüyorum. Burada doğmuş, büyümüş bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Dertliyiz, dertli. Bunlara gereken dersi 31 Mart akşamı verelim diye söylüyorum" açıklamasında bulundu.

Ekrem İmamoğlu bugün Yenidoğan-Sancaktepe-Finans Merkezi-Söğütlüçeşme Metro Hattı’nın Yapım Çalışmalarına Başlama Töreni'nde Erdoğan'ın ve AKP adayı Murat Kurum'un ulaşıma dair yaptıkları eleştirilerine "25 yılda 125 kilometre yol yapanlar, ama yıllarca çok büyük bir iş yapmış gibi bunu anlatırlar" diyen İmamoğlu, "2019'da er meydanına biz çıktık, biraz işler değişti. Biz metro yaptıkça biraz da onların gerçek fotoğrafı ortaya çıkmaya başladı. Biz 5 yılda tam 65 kilometre metro yaptık. Yani bizden önce 25 yılda yapılan metronun yarısından fazla metroyu sadece 5 yılda yaptık. Bu çok değerli başarıdır" diye yanıt vermişti.