AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TCG Anadolu Gemisi'nin töreninde yaptığı açıklamada, "Mevcut projelere devam ederken, geleceğin muharebe ortamına da hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Geleceğin muharebe ortamına hazırlanıyoruz

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni ve Yeni MİLGEM Fırkateynleri Sac Kesme Töreni'nde konuştu.

Erdoğan açıklamasında, "Hizmete aldığımız TCG Anadolu, en büyük ve en ağır helikopterlerle İHA'ların iniş kalkış yapabileceği, kendi alanında dünyanın ilk savaş gemisidir" dedi.

"Gemimiz gerektiğinde dünyanın her köşesinde askeri ve insani operasyon yürütebilmemize imkan sağlayacak özelliklere sahiptir" diyen Erdoğan, "TCG Anadolu sayesinde dünyada ilklerden olan oyun değiştiren teknolojilere, sistemlere ve çözümlere öncülük eden bir ülke haline geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti: "Yerli ve milli savunma sanayindeki dik duruşumuz ve kararlılığımız sayesinde dışa bağımlılığı azaltmada iyi bir seviyeye geldi. Yerlilik oranımız göreve geldiğimizde yüzde 20'ydi, şimdi uüzde 80'e çıkarmamız gelecekte çok iyi anlaşılacak tarihi bir başarıdır. Artık sadece araçta yokuz. Şimdi mühimmatta her çeşidinde varız."

Erdoğan, "Şimdi bizden yurt içi, yurt dışı beklenen talepler var. Mevcut projelere devam ederken, geleceğin muharebe ortamına da hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.