ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake’in Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmesine yönelik AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği tepkiye Washington’dan yanıt geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, yurt dışında görevli büyükelçilerin tüm taraflara görüşmesinin rutin olduğunu belirtti.

Erdoğan'ın ABD Büyükelçisi'ne yönelik sözlerine Washington'dan yanıt

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Bağcılar’daki Ülkü Ocaklarını ziyareti sırasında ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'ini Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesini eleştirmesine Washington'dan cevap geldi.

Voice of America'dan (VOA) Dilge Timoçin'in haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü, VOA Türkçe’nin sorusuna cevaben yaptığı açıklamada, “Yurtdışında görevli ABD Büyükelçileri, görev yaptıkları ülkelerdeki gelişmeleri anlamaya yönelik rutin diplomatik görevlerinin bir parçası olarak hükümet üyeleri, basın, çeşitli siyasi partiler, sivil toplum ve diplomatik meslektaşlarıyla düzenli olarak bir araya geliyor. Aynı durum Türkiye'de, Büyükelçi Flake için de geçerli’’ dedi.

Bakanlık, Erdoğan’ın 14 Mayıs'taki seçimlerde 'ABD’ye ders verilmesi' gerektiği yönündeki sözleriyle ilgili VOA Türkçe’nin yorum talebini ise yanıtsız bıraktı.

NE OLMUŞTU?

ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Jeff Flake, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 29 Mart'ta CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etmişti.

Dün Bağcılar'da gittiği Ülkü Ocakları'nda konuşan Erdoğan ise "Amerika'ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım. Joe Biden oradan konuşuyor, Biden'ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor Bay Kemal'i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın cumhurbaşkanıdır" demişti.