AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "PKK'nın 5 tane, 10 tane, 15 tane çocuğu var" şeklindeki sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Turan, "Cumhurbaşkanımızın Kürtlere hakaret ettiği yönündeki iddiaları esefle ve nefretle reddediyoruz. Ortaya konan fotoğrafı Kürtlere yapılan bir söylemmiş gibi düşünmenizi, değerlendirmenizi şaşkınlıkla takip ediyorum" dedi.

Erdoğan'ın "PKK'nın 15 tane çocuğu var" sözlerine ilişkin AKP'den açıklama

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Cumhurbaşkanımızın Kürtlere hakaret ettiği yönündeki iddiaları, esefle ve nefretle reddediyoruz" dedi.​​​​​​​

TBMM Genel Kurulu'nda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

Burada, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda AKP'ye katılan Mehmet Çelebi'den çocukların sayısını artırmasını isteyerek, "PKK'nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var" ifadeleri gündeme geldi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Erdoğan grup toplantısında, 'PKK'lılar 5-10 çocuk yapıyor' dedi. Önce Kürtler diyordu, şimdi örgüte bağladı. Kürtlerin tamamına, 'PKK'lısınız' dediler. Bütün Kürt halkını terörist olarak görmenin bilinçaltının yansımasıdır" ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ TURAN: ŞAŞKINLIKLA TAKİP EDİYORUM

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise, Erdoğan'ın TBMM Grup Toplantısı'ndaki değerlendirmelerinin, insanların kimliği ile hiçbir alakasının olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın Kürtlere hakaret ettiği yönündeki iddiaları esefle ve nefretle reddediyoruz. Ortaya konan fotoğrafı Kürtlere yapılan bir söylemmiş gibi düşünmenizi, değerlendirmenizi şaşkınlıkla takip ediyorum. Bunun size, partinize bir faydası yok, Türkiye'ye faydası yok. Kaşımayın artık şu sorunlarımızı. Türkiye'de Kürt sorunu kalmadı ama siz Kürt sorunu olsun istiyorsunuz. Biz 85 milyona eşit olarak bakıyoruz. O yüzden bu siyasi dilin size faydası olmadığı kanaatindeyim."