AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmasına bir itiraz da Türkiye İşçi Partisi’nden geldi. YSK'ye itiraz dilekçesi sunan Türkiye İşçi Partisi'nin açıklamasında “Bağımsız ve adil yargı önünde hesabını veremeyeceğiniz kararlara imza atmamanız için son uyarımızdır” denildi.

Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığı: Bir itiraz başvurusu da TİP'ten
Fotoğraf: DepoPhotos

HABER MERKEZİ

Yüksek Seçim Kurulu'na AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. kez cumhurbaşkanı adayı olmasına itiraz edenler arasına Türkiye İşçi Partisi de dahil oldu. Türkiye İşçi Partisi tarafından yapılan açıklamada AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu’na dilekçe sunulduğu kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hukuku ayaklar altına alarak verilecek karar öncesinde tarihe not düşmek üzere, Recep Tayyip Erdoğan'ın 3. kez Cumhurbaşkanlığı adaylığı hususunda partimiz Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na itiraz dilekçesini sunmuştur. Bağımsız ve adil yargı önünde hesabını veremeyeceğiniz kararlara imza atmamanız için son uyarımızdır.”

Erdoğan’ın adaylığına itirazların hukuki değil siyasi olduğunu öne süren Meclis Başkanı Şentop ise "Erdoğan'ın adaylığı için istisna hükme gerek yok. Tartışmaları önlemek için düzenlemelerde ek madde var" açıklamasında bulundu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3. kez Cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz için şu ana dek hukukçular ve siyasi partiler Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz dilekçeleri sundu.