AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde konuştu. Son 21 yıl içinde 'sayması saatler alacak' düzenlemeleri hayata geçirdiklerini öne süren Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını ise "Kadın hakları açısından olumsuz bir yanı olmamıştır" diyerek savundu.

Kaynak: Haber Merkezi
Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi kararını savundu: Çekilmenin olumsuz bir yanı olmamıştır
Fotoğraf: AA

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programı'nda konuştu. 

'Bazı çevreler' tarafından 'aile yapısına' saldırı olduğunu öne süren Erdoğan, kadına yönelik şiddetin 'aile kurumuna' ters olduğunu ifade etti.

Kadının şiddet gördüğü bir ortamın aile kavramıyla tanımlanamayacağını belirten Erdoğan, "Biz kadına yönelik şiddetle mücadeleyi aileyi yüceltme mücadelemizin parçası olarak görüyoruz. Aileye sahip çıkarak kadınların haklarını savunuyoruz" dedi.

'SAYMASI SAATLER ALACAK' DÜZENLEMELER

İBB Başkanlığından başlayarak bu konuda önemli bir dönüşümü gerçekleştirdiklerini savunan Erdoğan, son 21 yıl içinde 'sayması saatler alacak' düzenlemeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI

2012'de yasalaşan ve bazı ittifak ortaklarının karşı çıktığı 6284 sayılı 'ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi' kanunundan bahseden Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin ise 'marjinal gruplar tarafından istismar edildiğini' öne sürdü ve "İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin kadın hakları açısından olumsuz bir yanı olmamıştır" dedi.

2002'de iktidara geldikleri seçimleri 'Anadolu ihtilali' olarak nitelendiren Erdoğan, 21 yılda çok sayıda 'başarı hikayesi' yazdıklarını ve bu hikayelerde kadınların da yer aldığını söyledi. 

Erdoğan "Bu ülkede eli öpülecek kadın aranıyorsa onlar vatanımız için hayatlarını feda eden şehitlerimizin anaları, eşleri, başımızın tacı öğretmenler, 15 Temmuz gecesi elinde bayraklarla darbecilere direnen demokrasi neferleridir" dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Kadınlar da hakikatlerin farkında olduğu için yürütülen istismar faaliyetleri taban tutamıyor. Tüm hayatları kendileri gibi davranmayanları tahkir etmekle geçenlerin, yaşam tarzı yaygaraları komiktir... Kadınların taleplerine önceliklerimizin en başında yer vereceğiz. Türkiye yüzyılı, kadınların yüzyılı olacak. Şiddetsiz bir Türkiye'yi sizlerle inşa edeceğiz."