AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı 65 bin liralık tazminatı Gazzeli çocuklara bağışladı. Öte yandan söz konusu davanın henüz sonuçlanmadığı, dosyanın AYM'de olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı tazminatı Gazzeli çocuklara bağışladı: 65 bin lira
Fotoğraf: AA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı 65 bin lira manevi tazminatı, Gazzeli çocuklara harcanmak üzere Türk Kızılay'a bağışladı.

Erdoğan, 26 Ocak 2021'de, TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Kılıçdaroğlu'na, avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla manevi tazminat davası açtı.

Davayı gören Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Kılıçdaroğlu'nu 65 bin lira manevi tazminata mahkum etti.

Yerel mahkemenin kararını inceleyen Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesi, kararı hukuka uygun buldu.

Avukat Hüseyin Aydın, kararın kesinleşmesinin ardından, Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'ndan kazandığı 65 bin liralık manevi tazminatı, Gazzeli çocuklar için harcanmak üzere Türk Kızılay'a bağışladığını bildirdi.

DAVA AYM'YE TAŞINDI 

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Erdoğan'ın avukatınca kamuoyuna yansıtılan bilgilerin hatalı olduğunu kaydetti.

Sosyal medya hesabı "X" üzerinden bir paylaşımda bulunan Çelik, dosyanın Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) olduğunu aktararak şu ifadeleri kullandı:

"Mahkeme 65.000 ₺ tazminata hükmetmedi, hükmedilen tazminat 50.000 ₺! Anlaşılan Faiz (NAS!) ile birlikte alınan miktarı hesaba katmışlar, ancak tazminat ve faiz toplamı da 65.000₺ miktarını bulmuyor! 2- Ayrıca hukuksal mücadele hâlâ devam ediyor! İstinafın hatalı kararına karşı Anayasa Mahkemesine başvurduk. Sonucunda da davayı kazanacağız.. 3- İstinaf Mahkemesinin kararından, dahası tazminat miktarı ve faizinin tahsilinden 5 ay sonra konunun tekrar ısıtılıp yeni karar alınmış gibi açıklama yapılması komik olmuş."